Ще 11 воїнів-нацгвардійців із Львівщини удостоїли орденів «За мужність» III ступеня. На жаль, посмертно. Серед них – і наш земляк Дмитро Левицький з села Орів Трускавецької територіальної громади.

Левицький Дмитро Денисович народився 26 жовтня 2001 року в селі Орів. Навчався в Орівській ЗОШ 1-2 ступенів. Закінчивши 9-ий клас продовжив навчання в Стрийському профтехучилищі. Був призваний на строкову службу, яку проходив в Харкові.

Після закінчення строкової служби залишився воювати. Старший солдат, стрілець 2 відділення 1 взводу 3 роти 4 стрілецького батальйону з ОБОДЗ Дмитро Левицький загинув біля Кремінної 11 січня 2023 року. За його життя медики боролись всю ніч, але не врятували. Поховали Героя в рідному Орові.

Також орденами «За мужність» III ступеня посмертно сьогодні були відзначені Назар Кузьм’як, Дем’ян Шкварок, Максим Куліш, Володимир Орищук, Андрій Яцків, Володимир Харачко, Володимир Блощичак, Богдан Баран, Геннадій Бунєєв та Сергій Волобуєв.

Сьогодні, 22 березня, голова Львівської ОВА Максим Козицький спільно з начальником Західного територіального управління Національної гвардії України, бригадним генералом Олександром Буравковим вручили ордени дружинам, дітям, батькам, братам, сестрам та племінникам цих оборонців.

Комусь з них назавжди 42, комусь – 37, а хтось через клятогo oкупантa не дожив навіть до 22 років, як Дмитро Левицький. У когось осиротіли троє, двоє, одна дитина, а хтось не встиг народити своїх нащадків. Та всіх загиблих захисників  об’єднує те, що вони є і назавжди залишаться у нашій пам’яті та в наших серцях Героями, які проявили найбільшу сміливість і пожертвували своїм життям в імʼя життя інших. Ми ніколи не забудемо їхній подвиг. Вічна пам`ять Героям!

Перейти до вмісту