Трускавецька ДПІ інформує громадян, що при продажу товарів (крім підакцизних) на території села ФОП дозволено не використовувати РРО/ПРРО (за умови використання РК та КОРО), а також звертають увагу платників, що застосування РРО/ПРРО стає обов’язковим за наявності хоча б однієї з таких умов:

– якщо роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

– якщо фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет;

– сільськими радами та радами територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО/ПРРО.

Якщо класичний РРО вимагає від підприємця певних грошових затрат, то його електронний аналог – програмний РРО можна встановити безкоштовно. Окрім цього, ПРРО – зручний у використанні, швидкий та може працювати в режимі офлайн та онлайн.

Під час реєстрації кожному ПРРО фіскальним сервером ДПС автоматично формується та присвоюється фіскальний номер. Він становить унікальний числовий порядковий номер реєстраційного запису в Реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій, відповідно до алгоритму його формування. Фіскальний номер ПРРО не змінюється у разі перереєстрації ПРРО, внесенні змін у дані про ПРРО і зберігається за ПРРО до дати скасування його реєстрації.

Для реєстрації ПРРО складається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій.

Перейти до вмісту