Музичний простір нашого регіону по своєму реагує на воєнні дії. Попри війну музиканти й співаки зберегли дух і об’єднались заради допомоги українським військовим та наближенню перемоги. Так, у Трускавці започаткували музичний благодійний марафон «Співай задля перемоги».

Цієї суботи у марафоні взяли участь, як зовсім юні співаки та співачки, висхідні зірочки Трускавецької громади, так і відомі на всю Україну вокалісти й музиканти. Вони виконали десятки відомих українських і авторських пісень. Глядачами стали мешканці, гості нашого міста та вимушено переміщені українці, які знайшли в Трускавці прихисток. Першого ж дня марафон перервали сирени оповіщення, після яких усі дізнались сумну звістку, про те, що наша культурна столиця – Львів зазнала бомбардувань.

Продовжили співати заради перемоги у Трускавці в понеділок 28 березня біля музею Михайла Біласа, який від початку війни перетворився на волонтерський центр. Зокрема, до публіки вийшов Віктор Винник, фронтмен гурту «Мері», який виконав свої хітові пісні. Серед них виділявся його твір «Я з України», який увійшов до четвертого студійного альбому гурту ще у 2016 році, сьогодні, став не просто актуальним, а й пророчим.

Люди, перехожі, одне за одним зупинялись та кидали в скриньки свою посильну лепту. Хтось насолоджувався цими поодинокими митями спокою і відчуття безпеки, схожими на ті, які ми мало цінували до страшної війни. Багато – не стримували сліз. І, навіть, діти намагались висловати свою підтримку, як уміли.

Таким чином у Трускавці, в рамках, благодійного музичного марафону «Співай задля перемоги» було зібрано більш як 20 000 грн, і він буде продовжуватись. Наступного разу очікуємо на виступ українського виконавця Романа Скорпіона. І, як неодноразово, зазначали організатори, це робиться не для розваг. Марафон має свою незмінну місію – збір коштів на потреби армії, навіть, такої, як доставлення провізії в гарячі точки, де наші військові стоять на варті нашого з вами мирного неба тут в тилу. Аби ми могли жити й працювати та допомагати їм чим можемо.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту