У перший день квітня в залі засідань виконкому Трускавецької міської ради Благодійна організація «Міжнародний фонд охорони здоров`я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» (знана як «NEEKA Ukraine») провела зустріч з ВПО на тему компенсації за оренду житла. Окрім теоретичної частини зустрічі була й практична – ВПО могли зареєструватися на отримання цієї компенсації, якщо в них були наявні договори оренди з власниками житла.

Як розповіли представники БО «NEEKA», наявність договору оренди житла є обов’язковою вимогою для отримання компенсації. Зрештою, це і гарантія захисту прав ВПО, які у випадку відсутності такого договору ризикують в будь-який момент бути виселені. Натомість для власників помешкань отримання компенсації за оренду житла самими ВПО не несе жодних ризиків чи додаткових навантажень.

Зустріч координаторів Благодійної організації «Міжнародний фонд охорони здоров`я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» з ВПО м. Трускавця проведена на виконання підписаного 12.08.2022 р. Меморандуму між цією благодійною організацією та Трускавецькою міською радою. Ініціювала зустріч секретар міської ради Наталія Пономаренко, котра від органу місцевого самоврядування налагоджує та розвиває діалог між ВПО, ОМС та гуманітарними місіями.

Сьогоднішня зустріч – один з багатьох заходів, які проводить «NEEKA» у Трускавці. Нагадаємо, що 19 березня проходила координаційна сесія «Діалог між ініціативними групами ВПО, ОМС та державними службами», а 21 березня  – тренінг на тему «Ефективний менеджмент та підсилення управлінських навичок». Такі заходи (інформаційні сесії, тренінги, координаційні зустрічі, консультування тощо) сприяють підвищенню обізнаності ВПО щодо своїх прав та їхній інтеграції в нашу громаду.

Перейти до вмісту