На засіданні постійної депутатської комісії з питань землекористування, містобудування, благоустрою, яке відбулося 27 жовтня, було розглянуто кілька десятків земельних та містобудівних питань. Більшість із них технічні, проте були й такі, котрі вимагають ретельного аналізу, щоб не допустити порушення чиїхось прав та забезпечити виконання вимог закону.

Одне з таких питань – про затвердження проекту відведення зі зміною цільового призначення земельної ділянки площею 0,5271 га на вул. Стебницька,29 в м. Трускавці Львівської області для ТзОВ «Срібний дім Девелопмент». На території колишнього РЦ «Міленіум» буде збудований багатоквартирний житловий будинок, і це прекрасно. Ще одна неприваблива локація дочекалася інвестора і може стати окрасою міста. Але щоб послухати думку всіх, у тому числі мешканців сусідніх будинків (приватних та багатоквартирних), вирішено запросити на сесію інвестора, власника земельної ділянки, щоб почути деталі цього проєкту.

Інше питання стосувалося мешканців будинку №29 на вулиці Дрогобицькій. Представники будинку прийшли занепокоєні тим, що їхня прибудинкова територія досі не оформлена документально. На щастя, конфлікт вдалося погасити в зародку, мешканці отримали алгоритм дій для оформлення ділянки для ОСББ, а один з мешканців пообіцяв допомогу ОСББ у вирішенні болючих інженерно-технічних питань цього будинку. Однозначно, що тільки спільно можна вирішити наболілі проблеми невеличкої старої будівлі. А для цього потрібно від взаємних звинувачень переходити до позитивної комунікації.

Темою обговорення стали і заліснені ділянки в селі Орів, на які претендують лісівники. Це питання також вирішено обговорити на сесії більш детально.

Решта питань – рутинна робота земельної комісії щодо дозволів, проектів землеустрою, паїв та іншої земельної документації. В основному ці питання стосувалися сіл нашої громади.

В роботі комісії взяли участь секретар ради Наталія Пономаренко, депутати Юрій Наконечний (голова комісії), Ярослав Грицак, Андрій Кісак, Іванна Кенц-Березюк, Михайло Галик, Іван Герльовський, Мар`яна Губицька.

Перейти до вмісту