7 грудня, в день місцевого самоврядування, проходила 58 позачергова сесія Трускавецької міської ради VIII демократичного скликання.

Розпочалася вона із оновлення депутатського корпусу. Голова Трускавецької територіальної виборчої комісії Світлана Бреньо зачитала постанову ТВК №3 від 28.11.2023 р. «Про заміну депутата Трускавецької міської ради…», згідно з якою взамін Михайла Малащака, котрий написав заяву про складання депутатського мандату, новою депутаткою Трускавецької міської ради за партійним списком політичної партії «Громадянська позиція» стає Онаць Надія Петрівна.

Надія Онаць народилася та виросла у Трускавці, тут навчалася в середній школі. Має вищу освіту. Одружена, спільно з чоловіком виховують двох синів. З 2013 року працює директоркою Трускавецького міського центру соціальних служб, зокрема допомагає у вирішенні соціальних та інших питань сім`ям наших захисників, у тому числі сім`ям загиблих військовослужбовців.

Депутати оплесками привітали свою нову колегу та побажали їй плідної праці на благо Трускавецької громади та всієї України. Після зачитування тексту присяги Надією Онаць та занесенням її даних в систему «Голос» сесія продовжила роботу в звичному режимі.

Сесія  підтримала затвердження Програми з розроблення містобудівної документації на території Трускавецької територіальної громади на 2023-2024 роки. Мова про генплан села Орів, який обійдеться громаді в 833 тис. грн. (у 2023 році виділяється 50 тис. грн., в 2024 – 783 тис. грн.). Це рішення є відновленням справедливості та кричущої необхідності, адже не може населений пункт не мати своєї містобудівної документації, тобто генплану. Жителі села не можуть міняти цільове призначення землі, виникає чимало труднощів з оформленням чи переоформленням документів, тому цей крок – назустріч людям, жителям Орова та Зимівок. Окрім цього появляється можливість зарезервувати за громадою певні території під інвестиційні проєкти.

Ще один крок назустріч потребам жителів усіх сіл Трускавецької громади – це рішення  про організацію роботи ЦНАПу, згідно з яким старостатам дають більші повноваження щодо видачі тих чи інших довідок жителям села. Тож мешканцям сіл вже не буде потреби за будь-яким папірцем їхати в місто, витрачаючи свої час та гроші.

Іншим рішенням доповнено перелік послуг, який надається в Трускавецькому ЦНАПі, і їхня кількість зростає до 417.

Рада проголосувала за затвердження Положення про публічні електронні консультації з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування. Відповідна опція буде доступна на сайті міської ради з переходом на загальнонаціональну платформу публічних електронних консультацій.

Погоджено виділення 120 тис. грн. для КП «Редакція міського радіомовлення» на закупівлю безперебійного джерела живлення та технічного обладнання.

Внесено зміни в показники бюджету громади на 2023 рік, і це питання зайняло багато часу, викликавши жваве обговорення в депутатському корпусі.

Підтримано внесення змін до Цільової соціальної програми роботи з сім’ями, дітьми та молоддю Трускавецької міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Невикористані кошти у розмірі 60 тис. грн. вирішено виділити на заохочення (преміювання) хореографічного ансамблю «Барви» Народного дому села Уличне. 12 дітей-учасників ансамблю отримають по 5 тис. грн. (сума на руки буде дещо меншою з врахуванням оподаткування).

Начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик доповів штатні питання освіти. Планується взяти на роботу у школах в Модричах та Орові кухаря, підсобного робітника та комірника, адже в цих двох школах з ІІ семестру 2023/2024 н.р., тобто вже з січня планується розпочати харчування.

Вже традиційно на сесії проголосували питання допомоги нашим військовим. Так, 520 тисяч гривень виділено для потреб 24 механізованої бригади на придбання системи радіоелектронної боротьби. Ще 22 серпня 2023 року Трускавецька міська рада виділяла на цю бригаду 712 800 гривень, тож загальна сума підтримки Трускавцем 24 бригади в 2023 р. становить 1 млн. 232 тис 800 грн.

А для Дрогобицького РТЦК та СП (військкомат) передано автомобіль, котрий перебував на балансі відділу освіти Трускавецької міської ради.

Перейти до вмісту