Напередодні XLIX позачергової сесії міської ради під головуванням депутата Анатолія Стародуба відбулося засідання бюджетної комісії. Одне з питань, яке було розглянуте – внесення змін до показників бюджету Трускавецької міської територіальної громади на 2023 рік (доповідав начальник фінансового управління ТМР Микола Федоричак). Змін небагато, вони стосуються окремих освітніх, медичних закладів, виконавчого комітету. Зокрема, планується придбати додаткові ліцензії для системи електронного документообігу «Мегаполіс», яку заохочує впроваджувати Львівська ОВА, виділити кошти для міської лікарні (зокрема на придбання медичних засобів для окремих категорій дітей з інвалідністю, на реконструкцію інфекційного відділення, придбання калориметрів та інше), купити котел для д/у «Сонечко».

На бюджетній комісії обговорили й інші питання. Так, планується затвердити цільову Програму покращення матеріально-технічної бази ДПРЧ 7 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Львівській області на 2023 рік в розмірі 1 млн грн, і дати згоду на пропозицію ЛОВА щодо можливості співфінансування реконструкції обласного бюро судово-медичної експертизи.

Керуюча справами міськвиконкому Олена Петранич доповіла на комісії проєкт рішення ТМР «Про присвоєння почесної відзнаки «За заслуги перед містом». Такою відзнакою з ініціативи міського голови Андрія Кульчинського планують нагородити нашого польського друга Пьотра Мусяла, котрий з першого дня війни особисто займається збором коштів на потреби Трускавця не лише в Польщі, але і в Німеччині. Завдяки ньому наша громада отримувала допомогу для ВПО, для військових, а також на потреби наших установ. Серед багатьох тонн вантажу, котрий прибув до Трускавця з ініціативи Пьотра Мусяла – потужні генератори, продукти, засоби гігієни, пральні машини та сушарки, одяг та взуття. Члени комісії погодилися, що така відзнака буде символом вдячності Трускавця для цієї жертовної людини з великим і відкритим серцем.

Перейти до вмісту