У міській раді відбулась робоча зустріч керівництва Трускавецької громади з працівниками Державної екологічної Інспекції та громадськими інспекторами з охорони довкілля. Під головуванням заступника міського голови Трускавця Олексія Балицького в нараді взяли участь Вікторія Мушинська, начальниця відділу контролю за станом благоустрою  і старости сіл Уличного й Доброгостова Мар’яна Мазурик та Василь Ірод, відповідно.

У ході зустрічі екологи та представники влади обговорили ключові проблемні питання підпорядкованих територій: вирішення проблем стихійних сміттєзвалищ; забруднення водних ресурсів; незаконний видобуток надр; утримання зелених насаджень; спалювання сухої рослинності; браконьєрство; співпраця з громадськими інспекторами, що є представниками територіальної громади.  Жваве обговорення викликали теми екологічної безпеки на курорті, та недопущення подальших її порушень, які мали місце декілька років тому й були спричинені недобросовісними підприємцями. На опрацюванні залишається питання введення екологічного іспектора при міській раді, який, після пройдених навчань, бератиме участь у проведенні спільно з посадовими особами органів державного екологічного контролю у заходах державного екологічного контролю; зможе проводити перевірки і складати протоколи про порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища і подавати їх органам державного екологічного контролю та правоохоронним органам для притягнення винних до відповідальності; сприяютиме органам державного екологічного контролю в діяльності зі запобігання екологічним правопорушенням.

Учасники заходу висловили сподівання щодо активної співпраці, спрямованої на вирішення актуальних проблем у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Перейти до вмісту