Сьогодні відбулись урочистості з нагоди останнього дзвоника для учасників мовних курсів «Університету третього віку» «Джерела» у Трускавецькому територіальному центрі соціального обслуговування населення. Слухачі-випускники, серед яких чимало ВПО, отримали сертифікати про завершення курсів, які стали для них не лише навчальними заняттями, а й змістовним простором для обміну думками, переживаннями, де завжди можна було зустріти однодумців, що допомагали адаптуватись в нових умовах людям поважного віку.

Роботу мовних клубів було організовано в рамках проєкту «Дозвілевий простір» «INSPIRA» (Натхнення) ГО ГЦ «Університет Третього віку» «Джерела»,  спільно з Трускавецькою міською радою. «Говоримо українською» – клуб створений у перші місяці війни для внутрішньо переміщених осіб, де викладає  Любов Козлюк. Пані Люба стала першим волонтером – вчителем, яка відгукнулась на запити сьогодення.  Другий клуб – «Mówię po polsku» («Розмовляю польською») працював під керівництвом викладачки Людмили Залевської. Та «Speaking Club» («Розмовний клуб англійської») вела Ніна Назаренко, викладачка з-поміж ВПО.

Реалізація даного проєкту відбувалась під керівництвом Олени Пилат, директорки Терцентру Трускавця.

Пані Олена розпочала свято зі слів щирих вітань. Вона подякувала усім учасникам клубів, викладачам, які приділили вивченню і навчанню мов, особливо української, чимало часу та енергії.

Слухачі усіх факультетів демонстрували свої знання мов: декламували вірші відомих українських поетів, співали пісень українською та англійською. А відому «Ой у лузі червона калина» – виконали двома мовами. Це  наповнило зал посмішками, оплесками та позитивним настроєм. На святі останнього дзвоника у студентів поважного віку побував міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та Наталія Пономаренко, секретар міської ради. Міський голова привітав відвідувачів Університету третього віку з завершенням навчального року і побажав з нового сезону повернутись до своїх аудиторій з новими силами й, можливо, до нових занять, адже будь-який розвиток пробуджує життєдайну силу в людях. Спільно з Оленою Пилат, директоркою Трускавецького територіального центру соціального обслуговування, засновниці Університету третього віку поважні гості вручили сертифікати і презенти усім випускникам мовних курсів.

Як зазначила Олена Пилат, зараз мовні курси йдуть на канікули, а за цей час буде можливість продумати про подальшу роботу в такому, чи іншому форматі. Адже є певність того, що цей проєкт якнайкраще допоміг в адаптації вимушених переселенців. Адже бачимо, що люди, які приїхали до Трускавця з важким серцем, страхом невідомого, знайшли тут другий дім, зустріли нових друзів, почали відвідувати цікаві заняття та відчули себе живими і натхненними.

Перейти до вмісту