Трускавчанин Юрій Бунь народився на свято Юрія, 6 травня 1998 року, тому й отримав ім`я свого покровителя Юрія-Переможця, патрона всіх воїнів. Ходив у дитячий садочок «Зірочка», закінчив НВК «СЗШ №2-гімназія», а потім Львівську Національну академію сухопутних військ ім. П. Сагайдачного. Влітку 2022 року планував одружитися, але жорстока війна забрала його від нареченої, від родини, від однокласників, від трускавчан, від бойових побратимів. Прикриваючи вихід своєї роти 1 МБ 2МР 24-тої бригади імені Короля Данила командир роти, старший лейтенант Юрій Бунь загинув під Золотим на Луганщині 21 червня ц.р. Йому виповнилося лише 24. Саме таким – молодим, усміхненим та життєрадісним – Юрій Бунь назавжди залишиться у пам`яті всіх, хто його знав чи не знав. Він поклав своє молоде життя за Україну, і став Героєм навіки.

Вечір пам`яті Героя України Юрія Буня пройшов до дев`ятого дня від смерті у трускавецькій греко-католицькій церкві святого пророка Іллі на вул. Стуса. Під час молебню до Найсвятішого Серця Ісусового присутні молилися за Україну, за нашу армію та нашу перемогу в цій війні. За всіх убієнних, у тому числі новопреставленого Юрія, була звершена панахида, яку відправили місцеві священики. Спогадами про Юрія Буня та рефлексіями про громадянський обов’язок поділилися священики з церкви св. пр. Іллі: отець-настоятель Ярослав Шафран, отці Василь Копичин та Василь Нестер.

Особливо зворушливою була друга частина вечору пам`яті, коли спогадами про молодого Героя з Трускавця ділилися його однокласники, бойові побратими, вихователі, вчителі.

Міський голова Андрій Кульчинський подякував мамі Лесі Бунь, татові Андрієві Буню, бабці Надії за те, що добре виховали свого сина й онука. Він став прикладом, зразком як треба любити рідну землю – щоб бути готовим віддати своє життя за неї.

Не могли стримати сліз під час спогадів про Юрія Буня виховательки д/у «Зірочка» Марія Степаник та Олена Білас, вчителі школи-гімназії Світлана Кравець, Марія Мількович, Олександр Байдацький, однокласники та всі, хто забажав поділитися спогадами.

Тужливо звучав «Реквієм» («Мелодія ля мінор») Мирослава Скорика. Семінаристи Дрогобицької духовної семінарії виконали ряд церковних піснеспівів, а також «Пливе кача по Тисині».

Організували Вечір пам`яті Юрія Буня волонтери з волонтерської групи «Незламні». Трансляцію заходу з церкви св. Іллі можна послухати тут.  

Вічна і світла пам`ять Героєві-трускавчанину Юрію Буню!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту