У Дрогобицькій РВА відбулася зустріч з гуманітарними, національними та міжнародними організаціями, які співпрацюють з Офісом підтримки цивільного населення при Дрогобицькій РВА, та представниками територіальних громад соціальних напрямів. Кожен з них презентував свою діяльність за 2023 рік та заплановану галузеву підтримку на цей рік.

До підсумкової зустрічі, з результатами виконаної роботи  у 2023 долучилися представники Трускавецької міської ради: секретар Трускавецької міської ради п. Наталія Пономаренко, начальниця відділу соціального захисту Віра Ільницька, головна спеціалістка відділу освіти Олександра Дирко, керівники ЗЗСО та позашкілля. 

Про напрямки та обсяги виконаної роботи щодо допомоги ВПО розповіла Наталія Пономаренко. Вона зазначила, що з початком війни Трускавецька громада прийняла найбільшу кількість переселенців у нашому районі, тому всі сили відповідних управлінь і відділів та керівників громади були спрямовані на залучення допомоги від фондів та організацій. Левову частку благодійної допомоги освоїла освітня галузь громади. За словами головної спеціалістки відділу освіти Олександри Дирко (відповідальної за роботу з благодійними організаціями, фондами в закладах освіти) було відзначено проєкт облаштування укриттів у школах Трускавця, який реалізував Польський фонд міжнародної допомоги за сприянням Наталії Пономаренко. Також вагомий внесок у розвиток дитячого дозвілля, зокрема ВПО, дітей військових зробили громадські організації «Фокус», «Ерлайт», що надали інвентар та обладнання для волейбольного та ігрових майданчиків на базі СЗШ№3. На базі НВК СЗШ №2- гімназія реалізовані проєкти спільно з фондом «Рокада» – освітній простір для дітей з ООП та «Опорна школа» спільно з ЮНІСЕФ за сприянням директора, Романа Гудзеляка. Заклади позашкільної освіти  Трускавця перемогли у проєкті «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України» завдяки активності керівників гуртків оновлено комп’ютерно – технічне обладнання, роздатковий матеріал, спортивний інвентар. Громадська організація« ТЕХ СТАРТАП СКУЛ» надала набори для відпочинку закладам загальної середньої освіти. Словацький фонд «Людина в біді» передав закладам освіти наплічники зі шкільним  приладдям (вразливим категоріям серед ВПО), з представниками цього фонду робота продовжується (координатор роботи начальник відділу освіти О. Лобик).                                         

Споглядаючи на складний і водночас продуктивний рік є сподівання на активну співпрацю із гуманітарними, національними та міжнародними організаціями, які співпрацюють з Офісом підтримки цивільного населення у 2024 році. Адже наші спеціалісти неодноразово втілювали цікаві та корисні проєкти для громади на високому організаційному рівні. Важливо розуміти, що в цьому напрямку можна отримати позитивний результат, коли є злагоджена командна робота. У цьому випадку, велика вдячність міському голові Андрію Кульчинському, секретарю міської ради Наталії Пономаренко, начальнику відділу освіти Оресту Лобику, керівникам закладів освіти та всім благодійникам.

Перейти до вмісту