Відповідно до рішень, ухвалених Державним центром зайнятості за урядовим проєктом «єРобота» у четвертій хвилі цього року, до когорти грантоотримувачів доєднався 51 претендент із Львівщини.

Мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа» отримають 47 заявників, у тому числі 4 юридичні особи, 36 фізичних осіб-підприємців і 7 початківців, котрі тільки будуть займатися підприємництвом. Вони зобов’язалися створити 94 робочі місця та освоїти понад 11 млн грн для придбання обладнання, матеріалів і покриття інших видатків, пов’язаних з масштабуванням бізнесу. Серед видів діяльності домінують гуртова та роздрібна торгівля, ресторанний бізнес, сфера надання послуг, ремонт та обслуговування автотранспорту.

Грантові кошти у розмірі від 250 тис. грн до одного мільйона гривень також надійдуть на рахунки чотирьох переможців четвертої хвилі програми «Грант для ветеранів та їх подружжя»: одного учасника бойових дій і трьох дружин захисників. Вони отримають майже 2 млн грн і створять 8 робочих місць у таких галузях економіки як роздрібна торгівля та ресторанний бізнес.

«Львівщина – друга серед інших областей України за результатами четвертої у цьому році хвилі мікрогрантової програми, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Загалом від її старту, тобто з липня 2022 року, держава інвестує у бізнес 2187 підприємців з нашої області понад 0,5 млрд грн. А від початку реалізації ветеранського компонента урядової програми право на грант вибороли 46 учасників бойових дій і членів родин захисників із Львівщини, які на розбудову бізнесу використають понад 19 млн грн державних коштів».

Ознайомитися з деталями програми «Власна справа» можна за посиланням https://bit.ly/3AU90ic, подробиці ветеранської грантової програми – https://bit.ly/3GQ8WDe. Нагадуємо, що кошти на розвиток бізнесу може отримати як підприємець, що займається бізнесом, так і особа без досвіду такої діяльності. Обов’язкова умова – створення 1-2 робочих місць. Консультації можна отримати у підрозділах Львівської обласної служби зайнятості (контакти – http://surl.li/jpvpt).

Львівський обласний центр зайнятості

Перейти до вмісту