Справжній Новорічний подарунок від влади Трускавця отримали два комунальні підприємства Трускавецької громади: КП «Парк курортний» та КП «Трускавецьвода». Завдяки виділеним коштам з міського бюджету та державній підтримці їхній автопарк поповнився двома екскаваторами JСB з багатофункціональним навісним обладнанням.

Оновити техніку для комунальників Трускавця планували давно. Ситуація з технікою особливо загострилася після того, як на потреби ЗСУ були віддані транспортні засоби і з «Парку курортного», і з «Трускавецького водоканалу».

Хоча умови воєнного часу забороняють придбання та капітальні вкладення (згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 590), та допомогло те, що обидва підприємства взяли участь у лізинговій програмі ще до початку війни. Держава перерахувала частину коштів за нову техніку, тож процес став незворотнім. А міська влада на чолі з міським головою Андрієм Кульчинським доклала всіх зусиль для того, щоб процес не затягувався і комунальники отримали необхідну техніку ще в цьому році. Оскільки лізингові програми заморожені, то громада оплатила всю залишкову вартість. Тож тепер два новесенькі екскаватори JCB вже у Трускавці та проходять обкатку.

Придбання були здійснені з врахуванням технологічних особливостей виробничого господарського процесу КП «Парк курортний» та КП «Трускавецьвода», зокрема в плані виконання щоденної роботи з екскавації твердих ґрунтів та підйому вантажів, експлуатації у найбільш складних умовах. Стара техніка на підприємствах вичерпала свій виробничий потенціал, постійно потребує ремонту, заміни складових частин, ціна на які є досить висока, а випуск деяких запасних частин припинено через моральне старіння. Крім того, у зв’язку з утворенням Трускавецької міської територіальної громади та приєднанням до неї нових населених пунктів (сім сіл) збільшився обсяг робіт з поточного та капітального ремонту водоканалізаційних мереж, робіт з благоустрою, обслуговування кладовищ, поточного ремонту доріг тощо. Екскаватори можуть копати на глибину 5,7 метрів, мають різне навісне обладнання, у тому числі сніговідвал. Так що їх придбання –  дуже хороша інвестиція в громаду.

Вартість екскаватора для КП «Трускавецьвода»: 4 млн. 797 тис. 960 грн. (з них 734 тис. грн. – державні кошти, 4 млн. 064 тис. грн. – кошти міського бюджету). Екскаватор для «Парку курортного» трішки дешевший (3 млн. 876 тис. грн.). До речі, попередньо очікувалося, що за техніку заплатять 8 млн. 900 тис. грн., але тендер приємно здивував і місто зекономило понад 400 тис. грн.

До речі, ще одне придбання, яке в процесі завершення, теж стосується техніки для комунального підприємства. Мова про висотну установку (вишку) для КП «Трускавецьсвітло», яку надіються отримати найближчим часом.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту