Молодь завжди асоціюється зі свіжістю, весною, творчістю. І свіжим леготом весни увірвалася у солідні стіни вілли «Ґопляна» (Художній музей Михайла Біласа) виставка молодих талантів, творчих студентів Стрийського вищого художнього професійного училища.

Стрийське ВХПУ – це кузня кадрів для мистецтва. Для випускників художнього відділення Трускавецької школи мистецтв імені Романа Савицького Стрийське вище професійне художнє училище – це можливість вдосконалювати свої вміння, навички, торувати шлях до високого мистецтва і вправлятися у творчості та досконалості, які не мають меж.

Серед робіт студентів – і роботи наших трускавчан Андріани Нестор та Володимира Цайтлера, котрі колись вчилися в Трускавецькій ШМ імені Савицького, а зараз студіюють в Стрию. Юні трускавчани поділилися своїм баченням мистецтва на відкритті виставки.

А розпочалося відкриття з виступу талановитих «Сонечок» – хору молодших класів ТШМ імені Савицького. Діти задали позитивний весняний тон та свіжий настрій недовгому, красивому, естетичному та вишуканому заходу – а саме такі презентації є прикметою музею Біласа завдяки його господині, директорці Олені Білас-Березовій.

На відкритті нової виставки також виступили міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, начальниця відділу культури ТМР Тетяна Татомир, директор Стрийського ВХПУ Роман Берездецький, викладач Підбузького художнього ліцею (мала академія мистецтв) Любомир Загайський, викладач та завідувач художнього відділення Трускавецької школи мистецтв імені Романа Савицького Петро Андріїшин.

Хто бажає отримати позитивні емоції і насолодитись мистецтвом наших молодих талантів, нехай приходить в музей Біласа та огляне роботи, що експонуються. Це того вартує! Адже від робіт юних митців віє не лише натхненням та творчістю, а й позитивною молодечою енергією, добром, красою, вишуканістю та силою. Тож відвідини такої виставки – це добра підзарядка для духа і насолода для очей.

Запрошуємо!

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Перейти до вмісту