Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський взяв участь в міжнародній конференції «Sustainable recovery: Municipalities in collaboration for Economic Developments» («Стале відновлення: муніципалітети у співпраці для економічного розвитку»), котра проходила 27 березня у Львові.

Конференція була організована спеціалізованою агенцією ООН з інноваційного та промислового розвитку UNIDO Ukraine. Були обговорені важливі теми для місцевого самоврядування, які стосуються економіки, безпекових та розвиткових програм, екології, медицини, гуманітарної допомоги, а також партнерської співпраці.

За словами Андрія Кульчинського, завдяки посиленню співпраці з UNIDO у партнерстві з європейськими муніципалітетами можна отримати допомогу на розвиток різних галузей. Серед інвестиційних проектів, які серйозно розглядаються для впровадження в нашій громаді – біотехнології, планування простору з урахування кліматичних та соціальних пріоритетів, покращення якості медичних послуг, зокрема в селах, інтеграція ВПО та інші.

На Міжнародній конференції «Стале відновлення: муніципалітети у співпраці для економічного розвитку» міський голова Трускавця окрім пленарних засідань взяв участь у ряді панельних дискусій. Зокрема, на дискусії на тему «Навчальні поїздки UNIDO до Швейцарії та Німеччини: враження та подальші кроки» очільник Трускавецької громади зробив акцент на тому, що завжди має бути завершена дія, і саме дотримання стратегії сталого розвитку допомагає Трускавцю проводити ефективну соціальну, гуманітарну, інвестиційну та безпекову політику навіть в умовах повномасштабної війни.

Нагадаємо, що в середині березня ц.р. на запрошення UNIDO Ukraine Андрій Кульчинський у складі української делегації відвідав з робочим візитом Німеччину та Швейцарію, де взяв участь у ряді тренінгів, семінарів, практичних занять та дискусій на тему ефективності дій органів місцевого самоврядування в Україні в сучасних реаліях війни.

Андрій Кульчинський під час роботи конференції подякував партнерам з UNIDO за підтримку України та проектів ОМС зі сталого розвитку, які дозволяють нам бути сильнішими та впевненішими у завтрашньому дні.

Окрема подяка старшому експертові регіонального розвитку Директорату технічного співробітництва та сталого промислового розвитку UNIDO Михайлові Гамалію за підтримку та особистий вклад у розвиток партнерства.

Перейти до вмісту