29 вересня до двох колективних центрів, де проживають внутрішньо переміщені особи, було завезено благодійну гуманітарну допомогу (продукти та засоби гігієни).  Фуру з допомогою до Трускавця привезла Спілка робітничих самаритян Німеччини.

Як розповіла координаторка Спілки робітничих самаритян Німеччини у Львівській області Олена Борщ, це є благодійна неурядова і нерелігійна організація, котра займається допомогою внутрішньо переміщеним особам. Благодійники роздають все необхідне в місцях компактного проживання ВПО, на деокупованих територіях, а навіть шукають та знаходять можливості допомагати продуктами та гігієною тим українцям, котрі залишилися на окупованих територіях.

«На Львівщині ми допомагаємо наступними компонентами: їжа, особиста гігієна, гігієна на заклади, дитяче харчування, памперси, так звані непродуктові набори (розкладачки, матраци) і т.п. Так само ми займаємося грошовими виплатами: люди реєструються, ми проводимо набір на грошову допомогу і виплачуємо людям кошти на оренду житла, багатоцільову грошову допомогу, виплати на зимування.

У Трускавецьку громаду ми приїхали вперше завдяки контактам з пані Наталією Пономаренко. Алгоритм співпраці з місцевою владою сприяє максимальному покриттю колективних центрів, де проживають люди, а також тих людей, котрі проживають у громаді в приватному секторі», – сказала Олена Борщ.

Всього завезено продуктових наборів для 134 ВПО, їх роздано у колективних центрах розміщення переселенців (санаторій «Джерельний» та молокозавод «Карпатські луки»). Роздано і засоби гігієни жителям цих двох центрів.

Як повідомила очільниця Гуманітарного штабу Трускавця, секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко, на благодійну організацію «Спілка робітничих самаритян Німеччини» вона вийшла через контакти у Львівській ОДА, щоб надати додаткову допомогу ВПО, які проживають у Трускавці.

«Спілка робітничих самаритян Німеччини вперше привезла до нас допомогу, за що ми їм вдячні. У Трускавці тільки офіційно зареєстровано понад 14 з половиною тисяч внутрішньо переміщених осіб, а є ще й ті, які не реєструвалися. Більшість з ВПО потребує підтримки, допомоги. Ми домовилися, що наша співпраця продовжиться. Наступного тижня роздаватимемо засоби гігієни для тих ВПО, які проживають у приватному секторі. Конкретні дату та місце роздачі повідомимо додатково», – зазначила Наталія Пономаренко.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту