В ці дні Україна вшановує пам`ять Героїв Небесної Сотні, котрі загинули під час Революції Гідності у лютому 2014 року. Вже десять років пройшло відтоді, а кількість загиблих продовжує зростати. Лише у Трускавецькій громаді – біля пів сотні загиблих та пропалих безвісти. На полі бою та від отриманих поранень, від ворожих бомб, ракет та снарядів гинуть хлопці і чоловіки, дівчата та жінки, старенькі люди та діти, а навіть ненароджені. А все за право бути вільними, бути незалежними, за право говорити своєю мовою і мати власну державу.

Герої Небесної Сотні були першими, хто не побоявся і без страху пішов уперед. В них стріляли, а вони йшли. В них цілилися, а вони співали пісні. Вони тримали оборону тоді, на Майдані, та передали естафету Збройним Силам України, котрі тримають оборону зараз на східних та південних рубежах.

Народне віче у Трускавці в честь пам`яті Героїв Небесної Сотні пройшло сьогодні, 20 лютого, біля Стели пам`яті. Поблизу церкви святого Миколая зібралися представники духовенства та міської влади, учні та молодь, небайдужі трускавчани. Панахиду за убієнними відправили п’ятеро священиків на чолі з отцем-деканом Петром Івасівкою. Проповідь на тему зради та перемоги виголосив отець Володимир Бондарчук. У слові міського голови Андрія Кульчинського чітко звучав акцент на незламності України та українців і на потребі всіма силами допомагати нашим захисникам.

У концертній програмі, підготовленій Народним домом м. Трускавця (відділ культури ТМР), взяли участь сестри Ямелинець, Максим Угриновський, Юрій Кишакевич, хореографічний колектив з с. Модричі та вокальний ансамбль Народного дому м. Трускавця “Незламні” під керівництвом Ольги Сенюги, яка, також виконала пісню “Чорна квітка”.

На завершення віче, після спільного виконання Державного Гімну України, отець-декан Петро Івасівка нагадав, що в найближчу суботу, 24 лютого, виповнюється два роки від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Він закликав до посиленої молитви в цей день в намірах Української Перемоги.

Перейти до вмісту