29 липня ц.р. відбувся візит делегації з Трускавця до польського міста Кальварія Зебжидовська. Мета візиту – встановлення партнерських відносин між нашими громадами. До складу трускавецької делегації ввійшли заступник міського голови, староста с. Модричі Мирон Флюнт та відомий краєзнавець, голова історико-краєзнавчого клубу «Сива давнина» Микола Іваник. До них доєднався Юзеф Грецкі – польський мандрівник і великий приятель Трускавця.

Члени делегації зустрілися з бургомістром Кальварії Зебжидовської доктором Августином Ормантим та іншими представниками місцевої влади, а також журналістами. Було обговорено напрямки взаємовигідного співробітництва між нашими громадами. Співпрацю вирішено розпочати з візиту до Кальварії дитячого творчого колективу з с. Модричі, який виступить у Польщі з концертом.

Кальварія Зебжидовська – відоме в Польщі відпустове місце, котре ще називають польським Єрусалимом. Належить до Вадовіцького повіту Малопольського воєводства. В Кальварії народився керівник Трускавця в 1911-1937 рр., бургомістр Дрогобича Раймунд Ярош, а у Вадовіцах – папа Іван Павло ІІ. В містечку Кальварія Зебжидовська мешкає біля 5 тисяч осіб, а щорічна кількість паломників до Кальварії в рази перевищує число місцевих жителів.

В Трускавецькій міській раді сподіваються, що початок співпраці Кальварії Зебжидовської і Трускавця стане часткою великої співпраці наших двох дружніх народів, двох вільних держав.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту