Триденним марафоном подій, котрий міському бюджету Трускавця не обійшовся в жодні кошти, курортна столиця України розпочала відзначення Дня міста, вшанування 196-ї річниці від дня заснування курорту. І традиційно стартували з найповажнішого середовища – у Трускавецькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), котрим керує Заслужена працівниця соціальної сфери України Олена Пилат.

Червнева дощова погода не дозволила провести захід на свіжому повітрі, тож годинний концерт відбувся в приміщенні терцентру. Зі святом трускавчан та ВПО, для котрих Трускавець став рідною домівкою, привітав міський голова Андрій Кульчинський. Зокрема міський голова повідомив, що у зв’язку з перенесенням на державному рівні загальноукраїнського Дня медичного працівника на 27 липня (День св. Пантелеймона-цілителя) розглядається варіант перенесення в майбутньому і Дня міста Трускавця з дощового сезону на останню неділю липня.

Вітання з Днем міста линули й від директорки терцентру Олени Пилат, голови Ради ветеранів міста Трускавця Ганни Беляєвої, місцевої поетеси Марії Кутереби. Кожен з них, як і учасники пісенних колективів, ділилися одкровенням за що вони люблять Трускавець і чому він є важливим та неповторним у їхньому житті.

Піднесений настрій дарували гостям терцентру чотири колективи, котрі діють при ньому: ансамбль «Золотий вік» (керівник Степан Грицай), гурт «Сусіди» (керівник Володимир Кирчей), гурт «Нескорені» (керівник Степан Грицай) та танцювальний колектив «Перлина» (керівниця Наталія Литвин). Молитву за Україну виконав дует «Мелодія» Трускавецької дитячої школи мистецтв імені Романа Савицького у складі Юрія Кутного та Дарини Чіпак (керівниця Олена Рибалкіна).

Справжньою родзинкою дійства став виступ пані Ірини Журавчак з Борислава. Учасниця гурту «Борислав сміється», лауреатка багатьох нагород, у тому числі фестивалів «Боромля» та «Inspira-Натхнення» має у своєму репертуарі дві сотні гуморесок. Дві з них, котрі виконала пані Ірина, призвели до того, що в залі лунав не просто сміх, а шалений регіт, а декламаторку проводжали зі сцени гучними оплесками.

День міста – це хороша нагода відзначити тих, хто добре виконує свою роботу. Грамоту від міністра соціальної політики отримала фахівець з соціальної роботи терцентру Світлана Абдуліна. Міський голова Андрій Кульчинський та директорка терцентру Олена Пилат теж не залишилися без нагород.

Відзначення Дня Трускавця у терцентрі розпочалося з вшанування воїнів, котрі загинули за нашу волю та незалежність у новітній війні, а завершилося величним «Многая літа» для всіх присутніх. Поміж тим згадали і трускавчан, котрі відійшли у вічність, але залишили свій добрий слід в історії Трускавця. Зокрема, поетеса Марія Кутереба, зачитуючи свої вірші, добрим словом згадала свою вчительку української мови (в Трускавецькій СШ №1), світлої пам`яті Іванну Янківську, бабусю міського голови Андрія Кульчинського, котра вчила юну поетесу працювати над собою, виправляти помилки, вдосконалюватися. Згадали теплим словом і поетесу-трускавчанку Стефанію Шумило (з дому Федина), котра відійшла у вічність кілька років тому. За кошти мецената Андрія Кульчинського видано восьму збірку С. Шумило «Летять журавлі», котру з нагоди Дня міста було подаровано присутнім на заході гостям.

Впродовж п’ятниці-неділі на трускавчан, ВПО і гостей курорту очікують ще багато цікавих подій. Вже сьогодні о 15.30 – відкриття статуетки Трускавецького Гусака біля міської ради (виготовлено та встановлено коштом меценатів), о 16.00 та 17.00 – відкриття нових виставок у двох трускавецьких музеях.

Завтрашні та недільні заходи детально розписані в афіші, опублікованій раніше. Тож просимо долучатися до благодійних концертів, огляду дефіле в етноодязі, дитячого і бібліотечного просторів та інших подій, котрі відбуваються виключно за кошти благодійників та силами підрозділів Трускавецької міської ради (відділ культури, відділ у справах сім`ї, молоді та спорту, відділ освіти та інші). Нагадуємо, що це радше не святкування, а відзначення Дня міста, та що справжнє святкування буде після нашої Української Перемоги, котру кожен з нас може наблизити, внісши свою лепту на благодійних заходах.

З Днем міста, Трускавець! З Днем народження, найкраще та найкомфортніше місто, курортна столице України, місто здоров`я, краси, безпеки та натхнення! Зі святом, трускавчани!

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Перейти до вмісту