26 березня відбулась робоча зустріч представників Дежпродспоживслужби та фітосанітарної служби Дрогобицького регіону з пасічниками Трускавецької територіальної громади щодо проведення організаційних заходів з питань бджільництва з метою підвищення рівня обізнаності з вимогами законодавства у сфері бджільництва. На виконання рекомендації Міністерства аграрної політики та продовольства України

Проводив нараду заступник міського голови Трускавця, досвідчений пасічник-практик Святослав Стефанків. В зв’язку з початком весняно-літнього сезону актуальним питанням зустрічі було – “Про заходи з упередження отруєння бджіл засобами захисту рослин». Про стан справ доповідав Олег Блажівський, спеціаліст з питань розвитку аграрного сектору економіки та розвитку сільських територій громади. Оскільки багато сільгоспвиробників і домогосподарств використовують для оприскування сільськогосподарських культур на полях і земельних ділянках (від шкідників і хворіб) пестициди і агрохімікати. Окремо, директор міського центру надання адміністративних послуг Ганна Дорошенко інформувала присутніх про оформлення документів для реєстрації пасіки.

Представники Дрогобицької держпродспоживслужби роз’яснили порядок оформлення санітарного паспорта пасіки. Від пасічників постало питання взаємодії з поліцією у випадку виявлення загрози отруєння бджіл. У підсумку домовлено, що буде створено інформаційних пакет пасічника, який отримає кожен староста сіл для розповсюдження серед аграріїв. А С.Стефанків висловив пропозицію створення міської програми підтримки бджолярства на території громади.

Перейти до вмісту