З 29 січня до 3 лютого у Трускавці проходить ХІІ зимовий Форум з інноваційних технологій «Трускавець-2024». Засновником та організатором Форуму є Асоціація керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України» за сприяння управління освіти і науки Львівської ОДА, управління освіти Львівської міської ради, управління освіти Стрийської районної ради відділу освіти Славської селищної ради. Активну допомогу у виконанні програми надають керівник відділу освіти міської ради Трускавця Орест Лобик, директорка ЦПРПП Інна Форемна, керівниця відділу культури Тетяна Татомир та працівники Народного Дому Трускавця (директор Олег Чернявий).

160 учасників заходу із двадцяти областей України та Києва, включно зі закордонною делегацією з Риму прибули в Трускавець, аби обговорити головну тему Форуму: «Впровадження технологій ШІ в навчально-виховний процес середніх шкіл України та в управлінську діяльність керівника закладу освіти. Використання передового досвіду від європейських колег».

У складі учасників Форуму директори шкіл, керівники ГУОН (головне управління освіти і науки ОВА), департаментів, відділів освіти та ЦПР. Серед них директорка ГУОН Львівської ОВА, директор ГУОН Херсонської ОВА, директор департаменту освіти Одеси.

Уже всьоме у Трускавці вітає учасників форуму міський голова Андрій Кульчинський. «Освіта у Трускавці ніколи не була обділена увагою. Усі новітні технології ми запроваджуємо у наших міських школах, а після об’єднання громад вдалось чимало зробити і для сільських шкіл, де практично не було оновлень за останні десятиліття, а саме: ремонти харчоблоків, санвузлів, кабінетів, облаштування комп’ютерних класів. Сучасні методи викладання з використанням мультимедійного обладнання, індивідуального підходу до різних вікових категорій дає надзвичайно позитивний результат. Від перемог на Обласних та Всеукраїнських олімпіадах до кращих результатів зі здачі ЗНО». Він також подякував присутнім за те, що в непростий час освітяни продовжують розвиватись професійно, ділитись досвідом, адже надалі це вплине на рівень знань та вмінь українських учнів.

З вітальним словом виступив Президент Асоціації керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України» Ярослав Турянський. Він зайважив, що освітянський Форум щоразу проходить у Трускавці невипадково. Наше місто має цілющі властивості і сприяє перезавантаженню, а в часі війни зстає острівцем безпеки та відновлення, де можна набратись сил перед новими викликами. Музичними композиціями вітали присутніх Ансамбль народних інструментів «ГАЛИЧАНИ», керівник, заслужений діяч естрадного мистецтва Василь Гамар.

Учасники Форуму візьмуть участь у практичних заняттях, де матимуть змогу обмінюватись управлінським досвідом. Відвідають місто Славсько, де заплановано відвідування середніх шкіл Славського ТГ, а також місто Львів, де ознайомляться з роботою кількох гімназій та НУ «Львівська політехніка». Всі учасники Форуму отримають сертифікати підвищення кваліфікації за 30 годин практичних занять.

Перейти до вмісту