Напередодні початку нового 2023/2024 навчального року 30 серпня в приміщенні актової зали СЗШ №3 м. Трускавця проходить традиційна серпнева освітянська конференція-нарада. Участь в ній беруть міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик, директори шкіл та позашкільних навчальних закладів, вчителі.

На серпневій конференції педагоги громади обговорюють актуальні питання сертифікації вчителів, матеріально-технічного забезпечення шкіл та позашкільних установ, наповнення класів, фінансові моменти, національно-патріотичне виховання та інші.

Незважаючи на складний воєнний час у Трускавці освіта не залишена напризволяще. Навпаки, більшість потреб, які навесні озвучували керівники навчальних закладів, або вже вирішені, або вирішуються. До кінця вересня планується повністю дообладнати укриття в тих школах, де були певні проблеми, щоб абсолютно всі школи громади перейшли на очне навчання. Закуплене нове обладнання, проводяться ремонти в приміщеннях, у двох селах (Орів та Модричі) в новому навчальному році планують запустити харчоблоки.

Громада інвестує в освіту, дофінансовує проєкти та роботи, які, на жаль, не фінансує держава. Адже діти – наше майбутнє, а освіта – одна з найважливіших, стратегічних складових виховання.

Про те, як освіта Трускавця підготувалася до 2023/2024 н.р., та які роботи будуть виконані найближчим часом, розповідає начальник відділу освіти ТМР Орест Павлович Лобик.

Перейти до вмісту