Величний захід, приурочений до Дня Соборності України та організований Дрогобицькою районною військовою адміністрацією, відбувся сьогодні, 22 січня, на Перехресті Героїв. Представники п’яти громад Дрогобиччини (Трускавецька, Дрогобицька, Бориславська, Меденицька, Східницька), працівники органів місцевого самоврядування та державної влади, військові, освітяни, громадські активісти, волонтери, працівники культури, учні та студенти зібралися, щоб поєднати свої руки у символічному Ланцюгу Єдності.

Найперше учасники дійства спільно виконали Державний Гімн України та вшанували пам`ять загиблих захисників. Після панахиди за полеглими за волю України виступив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк, котрий привітав мешканців Дрогобиччини та всієї України з величним святом – Днем Соборності. Він спільно з військовим комісаром та головою районної ради вручив ордени родичам загиблих Героїв. Пролунала низка патріотичних пісень, у тому числі в супроводі військового оркестру.

А далі присутні сформували Живий Ланцюг, котрий має символізувати єдність українського народу, єдність сходу та заходу, півночі та півдня, нашу згуртованість у боротьбі з проклятим ворогом.

«Наша єдність – наша зброя!» – саме таким є цьогорічне гасло Дня Соборності України. Тож будьмо єдині, брати українці, і не дозвольмо жодній нечисті внести розлад та сум`яття у наші ряди, не дозвольмо ворогам та їхнім посіпакам-диверсантам руйнувати наш спільний дім – Україну.

Слава Україні!

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Перейти до вмісту