У Трускавці перевірили ще 12 об’єктів на дотримання протиепідемічних вимог

 Комісією, у складі головного спеціаліста Дрогобицького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Демідов О.В. ,представниками Трускавецького відділення поліції Дрогобицького відділу поліції ГУ НП у Львівській області – дільничний інспектор поліції Яворський М.І., начальник планово – економічного відділу управління розвитку міста ТМР Заверюха М.Р., керівник сектору з питань цивільного захисту населення ТМР. Зомбік І.М., відповідно до рішення позачергового засідання обласної комісії ТЕБ та НС, затвердженого протоколом від 22.06.20р. № 26, на виконання протоколу координаційної наради в Першого заступника голови ОДА від 23.06.2020р. №37/0/7-20 по запобіганню поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,розпорядження міського голови м. Трускавець №196-р від 26.06.2020р. проведено моніторингове обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних вимог у період карантину, встановлених Тимчасовими рекомендаціями, затвердженими постановами Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 16, 17, 18, 20. 

 Так, моніторингові заходи відбулися 14.07.2020р. на 12-ти об’єктах, а саме:

  • 1 об’єкт  продовольчої торгівлі ;
  • 9 об’єктів непродовольчої торгівлі;
  • 1 заклад громадського харчування
  • 1 салон краси

 У 12-ти обстежених закладах були встановлені порушення щодо роботи в період карантину. Працівники закладів не змогли детально пояснити , як саме вони проходять температурний скринінг на початку зміни, не представлено документи, які підтверджують якість дезінфекційних і антисептичних засобів, відсутні антисептики біля входу, тимчасові мітки в зоні черг, не проведено навчання серед працівників закладів щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації.

 Заклади, які пройшли перевірку та отримали відповідні рекомендації знаходяться на вулиці Героїв УПА.

 У всіх обстежених закладах з керівниками суб’єктів господарювання та їхніми працівниками проведено роз’яснювальну роботу та надано пропозиції щодо усунення встановлених невідповідностей. Якщо заклади не будуть дотримуватись усіх рекомендацій, визначених постановами головного санітарного лікаря України, суттєво збільшуються шанси виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань, у тому числі COVID-19.

 На підставі статті 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» на територіях, де встановлено карантин, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надається право запроваджувати більш жорсткі, ніж встановлені нормативно-правовими актами, вимоги щодо якості, умов виробництва, виготовлення та реалізації продуктів харчування, а також установлювати особливий порядок проведення профілактичних і протиепідемічних, у тому числі дезінфекційних, та інших заходів.

 Комісія буде продовжувати роботу щодо проведення комісійних обстежень закладів по дотриманню протиепідемічних вимог у період карантину, а до вищевказаних суб’єктів господарювання ( власників закладів) рекомендувала застосувати заходи адміністративного впливу в т.ч. заборонити роботу об’єктів, відповідно до вимог чинного законодавства.

  

Більше...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
acf-taxonomy
acf-post-type
news
announce
institution
session
deputy
mayor
economics
doc