22 березня до Трускавця вперше прибула допомога з Чехії. Гуманітарна місія «Людина в потребі» («People in need») зібрала в Празі та передала для потреб українських біженців, які знайшли прихисток у Трускавці, матраци, ковдри, постільну білизну, подушки, рушники (всього по 200 штук), електрочайники, сковорідки та каструлі (всього по 50 штук). Всі ці речі були розвезені безпосередньо по локаціях, де перебувають вимушені переселенці.

(«People in need») – це чеська некомерційна, неурядова організація, що базується в Празі, Чеська Республіка, та реалізує проєкти гуманітарної допомоги та довгострокового розвитку, освітні програми та програми з прав людини в кризових регіонах на міжнародному рівні. Директор місії – Шимон Панек.

З представниками місії «People in need» поспілкувалися керівниця Гуманітарного штабу Трускавецької міської ради, секретар ТМР Наталія Пономаренко, заступник міського голови Трускавця, староста с. Модричі Мирон Флюнт, відповідальні за порядок та безпеку в тимчасових притулках, а також самі біженці, які щиро дякували за допомогу. Представники гуманітарної місії «People in need» наочно пересвідчилися в тому, що допомога потрапила до тих, хто її дійсно потребує, а також записали актуальні потреби, зокрема мікрохвильовки, засоби гігієни, побутова хімія, холодильник та інше.

В Гуманітарному штабі Трускавецької міської ради зазначають, що географія країн, які підтримують Україну та надають біженцям у Трускавці різноманітну гуманітарну допомогу, розширюється. Ця допомога реалізується в формі прийому біженців на тимчасове перебування, вантажів з одягом, продуктами, засобами гігієни, іншими речами першої необхідності. Окрім Чехії, вантаж з якої прибув сьогодні до Трускавця вперше, допомогу ще раніше надали Польща, Німеччина, США, Італія, Іспанія, Болгарія та інші країни, а тепер запропонували свою допомогу Данія й Норвегія. Щира подяка всім благодійникам та волонтерам!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту