26 травня до Трускавця прибув гуманітарний вантаж з Чехії – від Гуманітарної місії «Людина в біді» («People in Need»). 70 розкладних ліжок та 70 матраців, а також постільна білизна, побутові електротовари (мікрохвильовки, електропраски, електричні плити, порохотяги, електрочайники та ін.), засоби гігієни – все це передано для Благодійної організації «Розвиток Трускавця» (керівниця Наталія Потічна). В той же день БО «Розвиток Трускавця» спільно з Гуманітарним штабом Трускавецької міської ради (керівниця Наталія Пономаренко) розділили вантаж для трьох локацій у Трускавецькій громаді (дві в місті та одне в селі), в кожній з яких проживає від 50 до 150 переселенців.

Це вже другий великий гуманітарний вантаж, який «People in Need» привозить до Трускавця. Перший чеська гуманітарна місія привезла 22 березня 2022 року. Тоді було привезено матраци, ковдри, постільну білизну, подушки, рушники, електрочайники, сковорідки та каструлі.

Представники місії «People in Need» на власні очі переконалися, що допомога дійсно йде за призначенням, тобто для потреб внутрішньо переміщених осіб, які втекли від війни до Трускавця і знайшли тут прихисток на безкоштовній основі.

 «People in Need» – це чеська некомерційна, неурядова організація, з головним офісом в Празі (Чеська Республіка) та реалізує проєкти гуманітарної допомоги та довгострокового розвитку, освітні програми та програми з прав людини в кризових регіонах на міжнародному рівні.

Щиро дякуємо нашим чеським друзям за підтримку та допомогу!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту