Літо-осінь – пора проведення масових заходів (свята, випускні вечори, весілля, хрестини, поминальні обіди тощо). На жаль, це не тільки веселі танці, гучні забави і щасливі посмішки, але й можливі негаразди зі здоров’ям після споживання неякісних продуктів та недотримання елементарних правил гігієни.
З метою запобігання гострим кишковим захворюванням і харчовим отруєнням, пов’язаним з проведенням масових заходів на об’єктах громадського харчування, Дрогобицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області пропонує громадянам та суб’єктам господарювання дотримуватись елементарних правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, в тому числі:
– проводити такі урочистості в закладах громадського харчування, де є належні умови для приготування та реалізації страв, підтримання відповідного санітарного режиму;
– зберігання сировини та готової продукції, яка швидко псується, здійснювати тільки при умові наявності холодильного обладнання;
– не купувати продуктів харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
– на всю без винятку продукцію необхідно мати документи, що підтверджують її якість;
– обов’язково дотримуватись термінів споживання страв, забороняється приготування страв напередодні, «з запасом»;
– всі харчові продукти піддавати достатній механічній, тепловій та термічній обробці;
– для виготовлення страв використовувати тільки питну воду гарантованої якості;
– не допускати до приготування страв весь обслуговуючий персонал урочистостей без медичних оглядів, не обізнаних з правилами особистої гігієни тощо;
– не допускати використання страв, виготовлених в домашніх умовах.
Дотримуючись цих основних правил, ви забезпечите себе та відвідувачів доброякісними стравами i зможете запобігти виникненню харчових отруєнь та передачі гострих кишкових захворювань через харчові продукти.
Бережіть своє здоров`я та здоров`я близьких Вам людей!