Щодо виробництва та реалізації харчових продуктів у разі відсутності електроенергії

У зв’язку з віяловими відключеннями систем електропостачання, що в свою чергу впливає на  виробництво та/або обіг харчових продуктів Дрогобицьке районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області рекомендує  операторам ринку харчових продуктів у разі відсутності електропостачання задіювати  альтернативні джерела енергозабезпечення та дотримуватись правил  безпечного зберігання та реалізації  харчових продуктів, а саме :  

  •  зберігати лише в холодильнику, обов’язково дотримуватись термінів їх зберігання;
  • зберігати продукти харчування тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів  зазначених на упаковці, у встановлений виробником термін та відповідно до вимог нормативних документів.

          Також слід зазначити, що охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання в разі відключення електроенергії.

 Харчування – це найважливіший соціальний фактор, що визначає здоров’я населення. Однак, продукти харчування при певних умовах, а особливо у теперішній час, можуть стати причиною різних кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Щоб харчові продукти  були безпечними, вони повинні відповідати діючим санітарним правилам та нормам.

Залишити відповідь