21 вересня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту, будівництва, інженерних комунікацій та екології. Участь в її роботі окрім членів комісії взяли також міський голова Андрій Кульчинський, заступник міського голови Олексій Балицький, секретар ради Наталія Пономаренко.

Спочатку пройшло обговорення міської цільової Програми забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства ТзОВ «Трускавецький водоканал» на 2022 рік (закупівля матеріалів для заміни мереж водопостачання по вул. Стебницька). Мова йде про виділення 430 тис. грн. з міського бюджету на ремонт частини водогону в районі господарської зони КП «Парк курортний», колишнього молокозаводу та «Львівхолоду», де мережі у вкрай поганому стані. Роботи проводилися б у зеленій зоні, отже після їхнього завершення не потрібно додаткового асфальтування.

Обговорюючи це питання, розглянули комплексно тему водопостачання та водовідведення, а також діяльності Трускавецького водоканалу щодо виявлення боржників. Було повідомлено про плани очистки каналізаційного колектора в районі Стебницького кільця, про встановлення приладів комерційного обліку споживання води у приватних будинковолодіннях, про труднощі у вирішенні проблеми витоків в районі вулиць Лесі Українки – Стефаника.

Члени комісії підтримали приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії», котра передбачає залучення європейських коштів на вирішення екологічних питань, після чого розглянули ще декілька господарських питань. Одне з них – виконання капітальних та поточних ремонтів у місті. Як пояснив в.о. начальника УЖКГіБ Орест Лобос, у зв’язку з воєнним станом та згідно Постанови КМУ № 590 капітальні роботи не ведуться. Щодо поточних, то в 2022 році укладено 28 угод, і по 26 роботи виконані або виконуються. На ці роботи (переважно ямковий ремонт вулиць та благоустрій у плані асфальтування прибудинкових територій) витрачено біля 2 млн. грн., причому 331 тис. грн. з них ще не пройшли через казначейство, тобто підрядники не отримали кошти за виконані роботи. У зв’язку з цим невідомо чи зможуть підрядники зробити поточні ремонти вулиць Садова та Роксолани, як попередньо планувалося.

У зв’язку з воєнним станом та проживанням до середини серпня у школах внутрішньо переміщених осіб було поставлено на паузу тему сортування сміття у закладах освіти. Не хотілося б, щоб ця робота знецінювалася, тобто щоб після сортування і папір, і пластик, і харчові відходи надавач послуги з вивезення ТПВ забирав у один контейнер і вивозив все гамузом. Тому тема сортування сміття залишається відкритою, і до неї повернуться через місяць.

Також на комісії з питань ЖКГ обговорили такі господарські питання як косіння трави на узбіччях доріг та при в`їздах і виїздах із сіл громади, оптимізації витрат при проведенні ямкових ремонтів, потреби закласти кошти старостатами на кронування дерев та косіння в наступному році.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту