Ще у березні в Україні запрацював Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Він надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти.

За поточний місяць до штабу надійшло понад 4 тисячі запитів та звернень від громадян та надав більше 2 тисяч консультацій родинам захисників.

Якщо у вас є інформація щодо військовополонених, зниклих безвісти захисників України, що надходить й формується обласними військовими адміністраціями, а також ОМС, прохання передати її до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Контактна особа – керівник напряму роботи з родинами Ю.А. Таранюк. Номер телефону – +380 504 612 556.

Разом з цим Координаційний штаб розробив спеціальну пам’ятку «Дорожня карта родини у випадку, якщо член родини, зарахований до лав ЗСУ (в тому числі ТрО), правоохоронних органів, пропав безвісти, потрапив у полон чи загинув.

Ця пам’ятка містить рекомендації родинам захисників з таких питань:

– як діяти та куди звертатись в ситуаціях, коли захисник потрапив у полон, зник безвісти або загинув;

– який перелік документів потрібен родині для отримання виплат, інших соціальних пільг, що передбачені державою.

Також у пам’ятці перелічені законодавчі та нормативно-правові акти, що на період воєнного стану регулюють соціальні і правові відносини між державою та захисниками.

Актуальна версія Дорожньої карти за посиланням: https://koordshtab.org/roadmap

Залишити відповідь

Перейти до вмісту