“Білі стіни у школі – це скучно і не інформативно!” –  у цьому переконані два вчителі історії Ковалик Владислав Олексійович та Ковалик Ігор Владиславович з Модрицького ЗЗСО І-ІІІ ст.

Це саме з їх ініціативи кожен кабінет Модрицької школи має свій власний тематичний малюнок. А от працею 2022 року став арткоридор “Історія села Модричі”

31 січня 2023 року школу відвідав міський голова Трускавця Кульчинський Андрій Богданович та головний спеціаліст з виховної роботи з позашкільної освіти Дирко Олександра Романівна, які мали змогу ознайомитися з експозицією арткоридору.

Джерельна база історичного арткоридору є важливим чинником духовних потреб учнів, вчителів та жителів села щодо аналізу їхнього історичного минулого.

Центральне місце в ньому займає історія села в АРТЕФАКТАХ , історичних (архівних) документах та фотографіях. Речові джерела (знаряддя праці) , знайдені випадково учнями школи на території села і наявні в коридорі,  проаналізовані та синтезовані вчителем історії та членами історичного гуртка, дають підстави вважати, що сліди перебування первісної людини на території Модрич сягають доби неоліту ( 6-4 тис.до н.е.).  Це  було доведено археологічними розкопками  первісного поселення племен лінійно-стрічкової кераміки в 2020 році.

Архівні виписки писемних джерел  XV-XX ст., наявні в коридорі, розширюють діапазон історичних знань про Модричі не тільки учнів та вчителів, але і відвідувачів школи.

Назва “Арткоридор” була вибрана не випадково. Кожен період історії села Модричі проілюстрований малюнками. Головне призначення малюнків – це занурення в атмосферу тих часів. Учні спостерігають зразки одягу, зброї, зовнішній вигляд історичних постатей. На думку авторів, це має закарбуватися в їхній пам’яті, сприяти появі інтересу до вивчення історії  малої Батьківщини. Також, можливо, це буде стимулювати учнів створити щось своє, зробити свій внесок в історію села та школи. У художньому оформленні коридору брали участь не тільки вчителі історії, але і наші талановиті учні. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту