У  ДНЗ 2 “Ялинка” відбулося засідання професійної спільноти вихователів Трускавецької громади на тему “Практичне використання блоків Дьєниша для розвитку логічного мислення дошкільників”.

Логічні блоки допомагають дитині опанувати розумовими операціями і діями, важливими як в плані математичної підготовки, так і з точки зору загального інтелектуального розвитку. До таких дій відносяться: виявлення властивостей, їх абстрагування, порівняння, класифікація, узагальнення, кодування і декодування, а також логічні операції «не», «і», «або». Більш того, використовуючи блоки, можна закладати в свідомість малюків початки елементарної алгометріческой культури мислення.

В ході засідання вихователь-методист Іванна Добровольська та педагоги ДНЗ 2 Тетяна Феоктістова, Олександра Путяк та Ірина Салдан презентували для присутніх інноваційну технологію “Логічні блоки Дьєниша” і розповіли, як ознайомити дітей з блоками та їх властивостями, починаючи з раннього віку. Учасники заходу мали можливість переглянути показове відео-заняття та попрацювати разом, використовуючи картки-властивості. Такі теоретично-практичні заняття ефективно використовуються в освітньому процесі та мотивують педагогів до творчої діяльності.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту