Сьогодні в Україні відзначають День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.

3 листопада в Україні відзначають День ракетних військ та артилерії. Це свято набуло особливого значення під час повномасштабного вторгнення Росії, коли українські воїни захищають територію нашої країни від окупантів та змушують їх відступати.

У нашій країні свято було встановлено указом президента від 31 жовтня 1997 року. Тоді було вирішено встановити пам’ятну дату, «з огляду на важливу роль ракетних військ та артилерії у зміцненні обороноздатності держави».

Ракетні війська та артилерія призначені для ураження рухомої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об’єктів протиповітряної оборони та інших важливих об’єктів під час бою. В умовах повномасштабного вторгнення Росії ці війська відіграють важливу роль у протистоянні окупантам, які продовжують завдавати ударів по мирним громадянам та об’єктам критичної інфраструктури.

Війну, розв’язану Росією в Україні, називають «війною артилерій», а українських артилеристів – «богами війни», які успішно протистоять противнику і змушують його не лише оборонятися, а й відступати.

3 листопада професійне свято відзначають також інженерні війська України. Це свято було започатковано у 1999 році. У воєнний час атаку розпочинають саме інженерні війська, вони забезпечують мотострілкам та танкістам просування вперед.

Всі вони вражають окупанта та мають вогневу перевагу над ним. Вражають весь світ своїми вміннями та тим, як швидко опанували й застосовують сучасну техніку. Своїм незрівнянним досвідом наводять жах на ворога. Дають гідну відсіч.

Рятують життя військових і цивільних, розміновують території та здійснюють переправи, облаштовують бойові позиції, перешкоджають ворогу – забезпечують просування нашої армії. Воїни інженерних військ, сьогодні також і ваш професійний день.

Маємо надійних захисників, які стійко обороняють нашу державу та щоденно наближають день перемоги. Маємо щодня пам‘ятати про їхні заслуги і підтримувати наших героїв.

Вітаємо усіх військовослужбовців ракетних військ і артилерії,

інженерних військ з професійними святами! 

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди,

успішної служби у справі захисту України!

Разом переможемо!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту