У третій четвер травня Україна та світ відзначають День Вишиванки. Хоча цього року погода не сильно нас балує, паде дощ, холодно, сиро, але таке українське свято гріх не відзначити. По-новаторськи підійшли до відзначення Дня Вишиванки у Трускавецькому міському територіальному центрі соціального обслуговування одиноких та непрацездатних громадян (надання соціальних послуг), котрим керує Заслужена працівниця соціальної сфери України Олена Пилат. Тут провели перше в місті, країні та світі Соціальне Дефіле «Вишиванка – священний оберіг українського народу – єдність поколінь». Участь в Дефіле взяли соціальні  робітники та фахівці терцентру,  слухачі «Університету третього віку», учасники спортивно-танцювального колективу «Перлина», учасники вокальних колективів «Нескорені», «Золотий вік» та «Сусіди»,

Хто сказав, що поважні віком люди не люблять моду? Хто сміє твердити, що українська вишиванка вже віджила своє? Не вірте, якщо почуєте, що пенсіонерам вже нічого не треба. Людям 60+ треба і соціальних контактів, і належної комунікації, і гарного одягу, і достойного життя. А ще розваг та відчувати себе дійсно потрібними в громаді та суспільстві. Тому й горнуться вони до таких осередків життя як терцентр, котрий у Трускавці є одним з кращих в Україні.

На Соціальному Дефіле спацерували пані та панянки, легіні та справжні мужчини. Кожному з них вишиванка – до лиця і до стану. А як залунала українська пісня, то ноги самі просилися в танок.

На свято завітали представники влади Трускавця: міський голова Андрій Кульчинський, секретар міської ради Наталія Пономаренко, начальниця управління праці та соціального захисту міськради Віра Ільницька. Вони дякували нашим матерям та бабусям, що зберегли і бережуть традиції, що моляться за Українську Перемогу і сприяють її наближенню, що збагачують нашу громаду своїми досвідом, мудрістю, добротою та щирістю.

Участь в Соціальному Дефіле взяли як місцеві мешканці, так і внутрішньо переміщені особи, для котрих Трускавець за останні рік-півтора став дійсно рідним. Гості заходу мали змогу переглянути виставки робіт майстринь-вишивальниць Антоніти Яковець з Трускавця та Оксани Свіженко з Маріуполя.

Завершилося Дефіле у вишиванках спільним виконанням пісні про рушник «Рідна мати моя, ти ночей не доспала…».

Фоторепортаж можна переглянути тут.

Перейти до вмісту