До Трускавця прибула чергова партія гуманітарної допомоги від Світової Центральної Кухні (World Central Kitchen). Продуктові набори призначені тільки для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Пакети з продуктами роздаватимуть 31 серпня і 1 вересня у ДЮСК «Спортовець» (м. Трускавець, вул. Данилишиних, 11) з 10.00 до 16.00. Отримають допомогу тільки ВПО, котрі зареєстровані в м. Трускавці (мають відповідну довідку) та котрі не отримували продукти минулого тижня. Після роздачі цієї партії продуктів World Central Kitchen припиняє постачання продуктів до Трускавця.

Неприбуткова неурядова організація Світова центральна кухня (WCK) заснована в 2010 році знаменитим кухарем Хосе Рамоном Андресом Пуерта, лауреатом багатьох нагород в гуманітарній сфері, якому належать декілька ресторанів у США. У 2018 році засновника WCK було навіть номіновано на Нобелівську премію миру. З березня 2022 року WCK активно працює в Україні.

Трускавецька громада отримала більш як 11 тис. продуктових наборів від World Central Kitchen для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані і проживають у Трускавці з березня 2022 року. Переміщені особи продовжують прибувати, і сьогодні їх кількість становить понад 14 тис. чол. Це майже ще одне місто.  Допомога від фонду WCK є дуже важливою і відчутною. Наші ВПО, Трускавецька міська рада надіслали листа до Львівського регіонального керівництва, зокрема до регіонального лідера Дарії Кулинич зі словами глибокої вдячності за надану системну підтримку переселеним сім’ям.

Благодійний фонд WCK співпрацював з Трускавецькою міською радою два з половиною місяці, протягом червня-серпня 2022 р. В липні Дарія Кулинич проінспектувала основні локації і умови видачі продуктових наборів, ознайомилась з системою роботи у Трускавці.

30 серпня завершилась доставка проднаборів. Ми розуміємо які відповідальність і зусилля WCK  спрямовує на підтримку постраждалих від війни цивільних людей та вкладає в цю благородну справу свою душу, велике добре серце. Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський висловлює World Central Kitchen та керівнику організації Хосе Рамону Андресу Пуерта особисту вдячність за надану допомогу для ВПО. Важка доля цих людей, і ми, усі разом, маємо їм допомогти вижити.

Дякуємо благодійникам з World Central Kitchen!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту