Напередодні одного з найбільших християнських свят Благовіщення Пресвятої Богородиці у неділю, 24 березня, у місті Трускавці відбувся ІІ Єпархіальний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс духовної пісні та поезії «Радуйся, Маріє!».

Організаторами духовно-мистецької події стали: Молодіжна комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ (голова о. Андрій Бунь), Трускавецька міська рада (голова Андрій Кульчинський) та Релігійно-просвітницький центр ім. о.І.Валюха парафії св. Миколая (парох о. Петро Івасівка, керівник Роксолана Мартинюк). Конкурс проходив за сприяння Дрогобицької районної військової адміністрації (голова Степан Кулиняк).

Цьогоріч до участі у конкурсі зголосилось 220 юних мешканців Трускавецької ТГ (м. Трускавець, села Модричі, Орів, Доброгостів, Уличне), міст Дрогобича, Самбора, Старого Самбора, Борислава, Стебника, Добромиля, селищ Меденичі, Підбуж, сіл Нижанковичі, Рихтичі, Попелі, Сторони. А з м.Хирова приїхав цілий духовий оркестр під кер. Миколи Щура.

Розпочався фестиваль у Народному домі Трускавця з духовного слова єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярослава Приріза, у якому йшлося про важливість та зміст свята Благовіщення. Далі Владика поблагословив усіх учасників конкурсу, а також журі у складі: о.прот. Тараса Коберинка (голова журі), Ірини Кліш, Тетяни Медвідь, Тетяни Лучейко, Галини Брич та Романа Кабацького.

На розгляд високодостойного журі було представлено 59 вокальних номерів (соло, ансамблі) та 36 номерів художнього та авторського читання (соло, групове), до підготування яких долучились 53 педагоги. Перебіг вокального конкурсу транслювався у прямому етері на ФБ-сторінці Самбірсько-Дрогобицької єпархії медіастудією «Благовість». Зі слів журі, рівень підготовки учасників конкурсу значно зріс порівняно з попереднім.

Нагородження переможців фестивалю «Радуйся, Маріє!» відбувалося у Релігійно-просвітницькому центрі, який просто «тріщав» від великої кількості гостей. До присутніх із вітальним словом звернулись міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та голова молодіжної комісії СДЄ УГКЦ о.Андрій Бунь.

Журі нагородило 69 призерів конкурсу та визначило 6 Гран-прі:

– Пилипчак Світлана та Бандрівська Соломія (КЗ ЦПО м.Самбір, керівник Надія Малик) – художнє читання, соло;

– Жереб Вікторія (ПДЮТ м.Дрогобич, керівник Наталія Антоник) та Ямелинець Софія (БУТ м.Трускавець, керівник Роксолана Мартинюк) – вокал, соло;

– ансамбль сім’ї Фендак Ірини, Яни та Ксенії (СЗШ№1 м.Трускавець, керівник Ірина Плита) та тріо з БУТ м.Трускавця у складі Ямелинець Софії, Соломії та Савчак Соломії, керівник Роксолана Мартинюк.

Організатори фестивалю дякують усім учасникам, педагогам, батькам, звукорежисерам, відеооператорам, ведучим Марії Курищук та Марті Мартинюк, працівникам Народного дому м. Трускавця, волонтерам за створену незабутню атмосферу духовного свята, а особливо ЗСУ через жертовну працю яких цей захід зміг відбутись.

Відеотрансляцію фестивалю-конкурсу «Радуйся, Маріє!» можна переглянути за цим посиланням.

Фото Надії Попадинець, Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ, можна переглянути тут.

Перейти до вмісту