14 листопада відбулося чергове засідання Наглядової ради ТОВ «Трускавецький водоканал». На ньому було розглянуто лише одне питання – звіт директора водоканалу Романа Бучковича за ІІІ квартал 2023 року.
Як зазначив Роман Ярославович, ІІІ квартал в цілому був непоганим періодом для підприємства. Реалізація води зросла. Особливо успішним був серпень, коли реалізація води склала 162 тис. м.куб. У вересні вона дещо знизилась (138 тис. м.куб.), але все одно показники плюсові. Втім, підприємство ще не вийшло на рівень доковідної реалізації води, коли місячна реалізація в серпні становила 180-190 тис. м.куб.
Ситуацію з фінансовими показниками ускладнює ріст тарифів на енергоносії і ріст цін на паливно-мастильні матеріали. Та все ж підприємство прибуткове, про що свідчить цифра податку на прибуток.
Ведеться робота з встановлення приладів обліку у тих споживачів, де вони були відсутні. Здійснюється заміна окремих гілок водогону, найсвіжіша – для абонентів на вул. Л. Українки та В. Стефаника.
Також Роман Бучкович розповів про заміну цеоліту (спеціального піску), який покращить якість очистки питної води. Процес дещо затягнувся через оскарження результатів тендеру одним з учасників у Антимонопольному комітеті, але, зрештою, цеоліт вже є і зараз проводиться заміна старого, використаного цеоліту на новий.
Під час обговорення звіту було поставлено ряд запитань, на які директор водоканалу давав відповіді. Не кожна з відповідей задовольняла головуючого, голову Наглядової ради Володимира Бервецького та членів НР. Дискусії, які виникали, затягнули процес засідання на дві з половиною години.
В результаті звіт директора ТОВ «Трускавецький водоканал» Бучковича Р.Я. взято до відома. У протокол внесено ряд пропозицій, які допоможуть підприємству покращити роботу, зробити її ефективнішою. Серед таких пропозицій:

  • формування водоканалом бюджетних запитів місту за послугу очистки ливневої каналізації,
  • оптимізація роботи абонентського відділу, у тому числі шляхом функціонування багатоканального телефону, створення мобільного додатку та покращення роботи сайту, на якому окрім прийому показників кожен клієнт зможе переглянути свою історію,
  • посилити роботу зі встановлення приладів комерційного обліку споживачів (населення та юридичні особи),
  • перегляд річного плану водопостачання на 2024 рік,
  • перегляд структури тарифу, котра логічно змінилася під тиском непереборних обставин як-то зростання вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, видатків на зарплату,
  • зменшити втрати води,
  • збільшити реалізацію води,
  • виготовити техніко-економічне обґрунтування на спорудження сонячної панелі для економії електроенергії.
    Насамкінець голова НР Володимир Бервецький порадив депутатам бути активнішими й ініціювати звіт директора водоканалу ще й на сесії міської ради.
Перейти до вмісту