16 березня пройшла 45 позачергова сесія Трускавецької міської ради. Перед її початком відбулося засідання двох депутатських комісій: бюджетної та з гуманітарних питань.

На початку сесії міський голова Андрій Кульчинський повідомив про те, що голова Львівської обласної ради нагородила грамотами двох військовослужбовців, котрі проходять службу в Збройних Силах України і є представниками органу місцевого самоврядування. Це депутат Трускавецької міської ради Володимир Стецівка та головний спеціаліст управління містобудування, архітектури та землекористування Трускавецької міської ради Віталій Магур. Дякуємо нашим захисникам!

Декілька депутатів озвучили депутатські запити:

– Андрій Остапчук підняв тему незаконного будівництва в першій санітарній зоні (вулиці Франка та Антонича), незадовільного стану огорожі першої санзони та стану вулиць Франка і Джерельної.

– Андрій Гнідан озвучив проблему недопоступлень до бюджету через діяльність так званих «будинків-готелів» (мова про реальні готелі, котрі офіційно вважаються житловими будинками). Інша проблема, озвучена депутатом – що робити з депутатами, котрі понад рік відсутні на сесійних засіданнях?

– Михайло Галик вкотре підняв тему співмірності доходів, які міський бюджет отримує від сіл громади, та видатків на ці села. Депутат хоче чіткості цифр, але такими даними фінансове управління не оперує, оскільки бюджет громади – єдиний, і кожне село чи місто в громаді не має окремих бюджетів.

– Іван Герльовський поцікавився кількістю паркомісць біля нового торгового центру на вулиці Стебницькій, який планується відкрити в цьому році.

Першим на сесії розглянули питання «Про початок повноважень депутатів Трускавецької міської ради». Як доповіла голова Трускавецької територіальної виборчої комісії Світлана Бреньо, 31 січня 2023 року припинено повноваження депутата ТМР Тараса Матолича у зв`язку з його смертю. Після подання всіх необхідних документів депутатом зареєстровано наступного за списком політичної партії «Слуга народу» (Скибак Зоряна Степанівна). Від сьогодні Зоряна Скибак офіційно стала депутаткою Трускавецької міської ради. Вітаємо!

Після складання присяги депутата Зоряна Скибак згадала про світлої пам`яті Тараса Матолича – саме він привів її у політику в 2015 році. Вона пообіцяла на своєму посту робити все для того, щоб Трускавець і надалі залишався найкращим містом.

Депутати затвердили цільову Програму покращення матеріально-технічного забезпечення військової частини А 7234. На потреби Збройних Сил України з міського бюджету передано 500 тисяч гривень. Так що Трускавець вкладає свою посильну лепту в нашу майбутню Перемогу!

Третє і останнє питання, яке розглянули депутати на позачерговій сесії – про внесення змін до показників бюджету Трускавецької міської територіальної громади на 2023 рік. 214 тис. 646 грн. виділено на виконання програми забезпечення мешканців Трускавецької громади безкоштовною «Нафтусею» та іншими лікувальними водами нашого курорту. Ця програма діяла до початку коронавірусу, тепер її відновили. Тож відтепер трускавчани знову зможуть безкоштовно вживати цілющу «Нафтусю», «Софію» чи «Марію», звернувшись до свого сімейного лікаря чи вузькопрофільного спеціаліста-лікаря та отримавши картку з відповідною кількістю літрів лікувальної води.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту