У неспокійний та тривожний час так важливо знайти хвилинку для чогось піднесеного, доброго, творчого. Тож не дивно, що літературна зустріч з письменницями Людмилою Таран і Теодозією Зарівною, яка проходила сьогодні, 19 квітня, в Народному домі м. Трускавця, зібрала повний зал. Бібліотекарі та вчителі, учні та члени міської асоціації осіб з інвалідністю, всі, хто небайдужий до живого українського слова, протягом години часу насолоджувалися смислами, котрі озвучували дві майстрині пера.

Вже четвертий рік триває проєкт «Мереживо. Літературні читання в містечках України», що реалізується за сприяння PEN-Ukraine та Міжнародного фонду «Відродження». І кожного разу в міста, містечка та селища України їдуть письменники та письменниці, щоб нести живе слово правди та надії для спраглих, щоб потішити та підбадьорити засмучених і стомлених, щоб запалити вогонь любові і добра у душах, стривожених війною та іншими бідами.

Зустріч у Трускавці була чітко структурованою. Після вступного слова модераторки Марії Титаренко письменниці Теодозія Зарівна і Людмила Таран розповідали про життя та творчість, про свої погляди на світ. Натомість 2 і 3 частини зустрічі – це читання власних поетичних творів та відповіді на запитання залу.

Організувала зустріч Трускавецька міська центральна бібліотека (директорка Галина Грицило), і отримала за це в подарунок альманах «Поміж сирен» (антологія поезії часів війни 59 українських авторів) та «Щоденник» Володимира Вакуленка, замордованого московитами.

Від імені всіх присутніх за цікаву та змістовну зустріч подякував письменницям міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Перейти до вмісту