У Трускавці серйозно взялися за збереження архітектурної спадщини. Зокрема, надкаптажні споруди, передані міській громаді наприкінці першої каденції Андрія Кульчинського (в 2020 році), планують реставрувати за грантові кошти.

Всього в курортному парку є декілька надкаптажних споруд. Найвідоміша з них – джерело «Едвард» – буде реконструюватися за міські кошти. Вже виділені гроші на ПКД (проектно-кошторисна документація), справа на стадії проходження державної експертизи.

А от інші об’єкти планується оновити за грантові кошти. Сьогодні, 31 серпня, в Трускавці перебувають представники польського державного Інституту Полоніка, котрі спільно з польськими фахівцями оцінюють стан надкаптажних будівель. Основний акцент робиться на трьох із них – джерела «Фердинанд», «Броніслава» та «Юзя».

Експерти з Польщі спільно з міським головою Андрієм Кульчинський, начальником УЖКГіБ Сергієм Максимичем, директором КП «Парк курортний» Назаром Веретком, позаштатним радником міського голови з питань міжнародної співпраці Олегом Блажівським оглянули об’єкти. Гості з Польщі були вражені красою нашого міста, турботою про пам’ятки архітектури, благодатною рекреаційною аурою нашого курорту.

Після завершення необхідних досліджень взятих зразків матеріалів (в тому числі на грибок) буде розроблятися проектна документація, щоб згодом взяти участь у спільних проєктах та реалізувати їх задля збереження автентичного обличчя курорту Трускавець.

Перейти до вмісту