В рамках підготовки до чергової сесії Трускавецької міської ради 10 квітня відбулося засідання депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна.

Окрім членів комісії (Анатолій Стародуб, Роман Бучкович, Галина Клепач, Богдан Габшій) участь в її роботі взяли міський голова Андрій Кульчинський, його заступники Святослав Стефанків та Олексій Балицький, секретар ради Наталія Пономаренко, керуюча справами міськвиконкому Олена Петранич, депутати, керівники відділів, управлінь, комунальних підприємств, представники громадських організацій.

Своєрідним каменем спотикання став розгляд пропозиції передати в оренду для БО «БФ «Голоси дітей» на 5 років приміщення колишнього РАЦСу на вул. Стебницькій. На думку міського голови, це дозволить залучити інвестиції, адже благодійний фонд має хороший досвід співпраці з донорами. На думку секретаря ради, в цьому приміщенні варто зробити ЦНАП, а для БО «БФ «Голоси дітей» підшукати іншу локацію. Натомість міський голова вважає, що ЦНАП логічно розмістити в майбутньому в будівлі податкової, де вже є соціальні служби (управління праці та соціального захисту населення, міський центр соціальних служб). Сторони обмінялися аргументами «за» та «проти». Присутні теж взяли участь в дискусії. Але всі згідні в тому, що управління комунальною власністю громади має бути якнайефективнішим.

Обговорення проходило в теплій приязній атмосфері, конструктивно та з думкою про громаду. Завтра це питання розглянуть на сесії, де і визначаться яким шляхом іти.

Також на бюджетній комісії розглянули ряд інших питань. Зокрема підтримали затвердження цільової Програми покращення матеріально-технічного забезпечення відділення поліції № 2 Дрогобицького РВП ГУ НП України у Львівській області на 2024 рік, згідно з якою треба буде виділити 1 млн. 50 тис. грн. для закупівлі автомобіля «Рено Дастер» для районного відділу поліції та на інші потреби.

З іншого:

– в оперативне управління ГО «Пожежне братство» передають пожежний автомобіль (технічне рішення),

– на баланс Трускавецької громади з ліквідованої Уличненської сільської ради передається дамба озера та споруда на ній,

– будівлю колишньої дитячої лікарні площею  3 337,2 кв.м. вносять до Переліку першого типу об’єктів комунальної власності Трускавецької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду на аукціоні (з можливістю передати в оренду для БФ «Карітас Трускавець»),

– планується внесення змін до «Місцевої програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Трускавецька міська лікарня» ТМР на 2024 рік, до програми, згідно з якою облаштовується Алея Слави Героїв, та в цілому до показників бюджету громади на 2024 рік.

Перейти до вмісту