Цими днями в Трускавці проходить семінар-тренінг для представників ООН в Україні. Тут вони діляться досвідом, обговорюють проблемні питання та позитивні аспекти координації та реалізаціїї різноманітних проєктів й ініціатив на території всієї України. Для такої мети наше місто обрали невипадково, адже Трускавець надалі залишається надійним острівцем безпеки. До того ж, тут реалізовуватиметься один із проєктів міської ради спільно з ПРООН за кошти Європейського Інвестиційного Банку – утеплення фасаду садочка «Дзвіночок» та ремонт даху (грант -13 млн грн і 3 млн грн – з бюджету громади). Відвідав семінар міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик та т.в.о. начальника управління розвитку громади Любов Герльовська.

Міський голова Трускавця розповів про місто і курорт, його минуле, складне нещодавнє і теперішнє життя, а також про бачення перспективи Трускавця у великій європейській спільноті. Він зауважив, що співфінансування проєктів із різних фондів особливо важливе зараз, адже дозволяє навіть в умовах війни покращувати інфраструктуру, а відтак робити місто привабливішим і комфортнішим для його мешканців із мінімальними вкладеннями з міського бюджету. Трускавецька міська рада має чималий позитивний досвід участі у грантових програмах і не збирається відходити від своїх напрацювань, а лише примножувати список зреалізованих проєктів.

Ініціативність та готовність до співпраці Трускавецької громади на чолі з Андрієм Кульчинським відзначила Марія Гуцман, очільниця програми «Інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру» ПРООН. Вона відмітила привабливість і чарівність нашого Трускавця як курорту, так і міста в якому комфортно проживають його мешканці, а також знайшли прихисток тисячі ВПО. Пані Марія прочинила завісу щодо майбутніх грантових пропозицій у яких може брати участь Трускавець за напрямками: зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування (серія лекцій), соціальна згуртованість, соціальна адаптація тощо. В ході зустрічі було обговорено подальшу співпрацю.

Перейти до вмісту