Цими днями в Латвії проходила Міжнародна виставка туризму BALTTOUR 2023. Це важлива туристична подія в Балтії, яка допомагає людям, які подорожують, вибрати маршрути і розпланувати поїздки, а професійній туристичній галузі налагодити нові контакти і розширити співробітництво. У виставці традиційно приймають участь як країни Балтійського регіону, так і країни Скандинавії, центральної і Східної Європи.

Цьогоріч, на запрошення голови правління «Торгівельний дім Україна», представника Торгово – промислової палати України в Латвії п. Олександра Петрова, в роботі  Національного стенду взяли участь представники культурної сфери нашого міста – начальник відділу культури  ТМР Тетяна Татомир, директор музею – історії міста Галина Коваль, Художнього музею Михайла Біласа Олена Білас – Березова, методист Народного дому Трускавця Оксана Чіпак. В презентації Трускавця йшлося не лише про корисні можливості  санаторно – курортного лікування, бальнеологічні принади курорту, але широко було представлено дві культурні візитівки міста – Художній музей М. Біласа ( вілла «Гопляна») та музей міста – курорту Трускавця (вілла « Саріуш»). Головний акцент було поставлено на важливості допомоги від дружнього нам народу Латвії в нелегкі часи сьогоднішньої війни.

Як зауважив при зустрічі з трускавчанками  посол України в Латвії Олександр Міщенко – 43 відсотки  оборонного бюджету 2022 року Латвія передала Україні на воєнні потреби, і це, звісно, не кінець. Гуманітарну допомогу отримав завдяки пану Олександру Міщенко у 2022 році й Трускавець.

Участь у такому заході ще раз підтверджує, що лікувальний і туристичний потенціал нашого Трускавця невичерпний і має чималі перспективи, незважаючи на складну ситуацію. Тож робота в напрямку популяризації Трускавця триває і використовуються усі можливості для презентації наших туристичних компаній, напрямків, окремих видів внутрішнього туризму та ознайомлення з культурною складовою міста-курорту.

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту