Вчора, 11 квітня у міській раді Трускавця відбулась тематична зустріч представників Імпакт-Бус  від Львівського обласного молодіжного центру провели зустріч з представниками учнівських парламентів шкіл та студентами з Трускавецької громади за участі відділу у справах сім’ї молоді та спорту (начальник Роман Коваль) Олександри Дирко, головного спеціаліста відділу освіти міської ради Трускавця. В рамках заходу присутні обговорили та визначили етапи створення молодіжної ради  в Трускавецькій громаді.

Ольга Сподарик, головний  спеціаліст відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Львівської ОДА презентувала покрокову інструкцію  «Як створити молодіжну раду» та обговорила разом з молоддю мету, можливості та повноваження молодіжної ради.  Першим кроком до створення молодіжної ради буде визначення ініціативної групи молодіжної ради під координуванням відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Трускавецької міської ради. Обмінявшись контактами учасники будуть організовувати нові зустрічі та працювати над ключовими аспектами створення молодіжної ради.

Молодіжна рада – це консультативно-дорадчий орган, який діє при органах влади із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях.

Основне завдання молодіжної ради – максимальне забезпечення молодіжного представництва, щоб представляти інтереси молоді перед органами місцевого самоврядування та влади.

Варто зазначити, що на національному рівні функціонує рада з молодіжних питань при Президентові України та Національна рада з питань молоді.

Перейти до вмісту