Дрогобицький районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” інформує про зростання захворюваності COVID-19 в серпні місяці поточного року в 1,8 рази по Львівській області, а показники захворюваності по Дрогобицькому району перевищують середньообласні на 9,0% (37,66 проти 34,55).

В мм. Дрогобичі, Стебнику, Трускавці з серпня місяця триває поступове зростання захворюваності на ГРВІ, в тому числі на Covid-19. Слід відмітити, що рівень росту захворюваності на ГРВІ протягом серпня складає +31,1%, тоді як захворюваність на коронавірусну інфекцію -+2,3 рази.

У вересні місяці зберігається тенденція росту захворюваності. Кількість нових випадків захворюваності з 03.09.-09.09.2022)зросла на 23,5% в порівнянні з 35 тижнем.

Станом на 10.09.2022 р рівень вакцинації населення Дрогобицького ОТГ складає 42,2% вакцинованих 2-разово, і лише 4,9 % дорослого населення отримали одну, а 0,02 % – дві бустерні дози вакцини.

Тільки забезпечивши охоплення вакцинацією від Covid-19 якнайбільше громадян та чітким проведенням санітарно-протиепідемічних заходів можна попередити подальше зростання захворюваності.

Для запобігання ускладнення епідситуації по Covid-19 під час формування організованих колективів Дрогобицький районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» підготував та направив рекомендації керівникам закладів освіти щодо організації освітнього процесу, організації харчування здобувачів освіти, проведення індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів даного захворювання і т.д.

Підготовлені та направлені рекомендації керівникам закладів охорони здоров´я (ЗОЗ) у відповідності до вимог наказу МОЗ України від 4 лютого 2022 року N 230 Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги “Коронавірусна хвороба (COVID-19)”, заходів організації профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров´я.

Проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо проведення вакцинації, в т.ч. від Covid-19, ефективності основних правил профілактичних заходів: дотримання дистанції, носіння масок, миття рук, використання антисептиків, дотримання режиму провітрювання та вологого прибирання приміщень, з застосуванням мийних та дезінфекційних засобів і т.д.

Разом з тим, необхідно забезпечити виконання ряд заходів по підприємствах та організаціях, населення району, які потребують звернення уваги органів місцевого самоврядування по питанню профілактики Covid-19, а саме:

– обмежити проведення масових заходів, у разі прийняття рішення про їх проведення, пропонувати обстеження швидкими тестами на антиген учасників перед початком заходу за винятком тих,хто отримав сертифікат вакцинації;

– рекомендувати перевізникам забезпечити дотримання протиепідемічного режиму в громадському транспорті (недопущення перевантаженості, дотримання маскового режиму);

– рекомендувати об’єктам торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування та інші дотримуватися вимог адаптивного карантину;

– забезпечити керівниками закладів освіти та ЗОЗ дотримання рекомендацій щодо заходів профілактики Covid-19 в закладах освіти та ЗОЗ;

– активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо вакцинації, дотримання основних правил профілактичних заходів (дотримання дистанції, носіння масок, миття рук, використання антисептиків, дотримання режиму провітрювання та вологого прибирання приміщень з застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів і т.д.).

Ігор Майкут, завідувач Дрогобицького районного відділу ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”

Залишити відповідь

Перейти до вмісту