8 грудня відбулося перше пленарне засідання XLI сесії Трускавецької міської ради VIII демократичного скликання.

Із запитом виступив депутат Дмитро Данчишак – щодо потреби ремонту доріжки біля будинку 62 на вул. Стебницькій.

Перші два питання, які розглянула сесія, стосувалися оренди комунального майна. Депутати включили до Переліку першого типу об’єктів комунальної власності Трускавецької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду на аукціоні, два об’єкти:

– на вул. Данилишиних, 62 (в приміщенні міської лікарні лабораторія «Ескулаб» планує облаштувати пункт забору крові),

– на вул. Стебницькій, 70 (в приміщенні колишнього книжкового магазину в торці будинку, яке знаходиться на балансі відділу культури, з січня місяця планує відкритися магазин «Юпітер», переїхавши зі Стебницької, 64).

Наступні три питання стосувалися фінансів громади:

– на зарплату працівникам міської лікарні виділили 1 млн. 119 тис. 200 грн. (щоб перекрити заборгованість до кінця 2022 року, яка виникла з вини заборони проведення планових госпіталізацій),

– внесено зміни в програму підтримки КП «Трускавецьсвітло», щоб скористатися шансом і купити для підприємства вишку.

– підтримано внесення змін до показників бюджету громади на 2022 рік, які, зокрема, стосуються згаданих пунктів зарплати працівникам КНП «Трускавецька міська лікарня» та закупівлі вишки (також зміни до головного фінансового документу громади-2022 викликані потребою закупівлі рацій та акумуляторів, блоків безперебійного живлення, облаштування пунктів незламності).

Міський голова Андрій Кульчинський дав чіткі роз`яснення щодо ситуації з генераторами. Маємо їх виключно завдяки ініціативності міської влади та підтримки польських міст-побратимів. Тендерні обмеження та постійний ріст цін на електрогенератори (дизельні та бензинові) призвели до того, що тендер просто не відбувся через відсутність учасників. Також Андрій Кульчинський спростував чутки, що буцімто генератор Хатинки Миколая та Різдвяного ярмарку є громадським. Насправді це власність комерційної структури, котра таким чином власними силами забезпечує електроенергією ярмаркове містечко та Хатинку Миколая.

Питання внесення змін до рішення №1455 від 26.10.2021р.  «Про затвердження міської цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів Трускавецької  міської територіальної громади на 2022-2024 роки та питання прийняття бюджету Трускавецької МТГ на 2023 р. депутати перенесли на друге пленарне засідання.

Левова частка прийнятих на І пленарному засіданні рішень – земельні. 23 рішення стосувалися продовження договорів оренди земельних ділянок, на яких є об’єкти ПрАТ «Трускавецькурорт», 2 – надання в постійне користування земельних ділянок відділу освіти ТМР (біля шкільних будівель в Уличному), 3 – присвоєння кадастрових номерів після отримання протоколів розбіжностей з Держгеокадастру.

Кілька десятків прийнятих рішень – це надання дозволів на розробку технічної документації землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та надання їх у власність як паї та для обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд жителям сіл Трускавецької громади. Розпочали з с. Уличне і до кінця сесії на наступних пленарних засіданнях планують розглянути всі земельні питання, на вирішення яких чекають наші мешканці, а затримка виникла через зміни до законодавства на період воєнного стану.

Окремі питання не знайшли підтримки в народних обранців, і заявники отримали відмову. Так, зокрема, депутати не погодили виділення 30 га агрофірмі «Ватра» для ведення діяльності в с. Станиля, як не погодили і включення земельної  ділянки на вул. Стебницькій в м. Трускавці  в перелік для продажу права оренди землі на земельних торгах. Мова про ділянку в районі колишнього маг. «Болоння», де колись стояв кіоск «Високого Замку» і де один з підприємців хотів встановити значно масштабніший МАФ. Депутати дотримуються думки, що з «шанхаями» потрібно наводити порядок, а в районі Стебницького кільця ця тема є доволі актуальною. Забракло голосів і для вирішення питання парафії УАПЦ на вул. Роксолани про припинення  права  постійного користування земельною ділянкою.

Було підтримано поновлення договору оренди землі на вул. Карпатській для тюбінг-парку та ковзанки. Як повідомив заявник Олег Андрейко, сьогодні, 8 грудня, о 17.00 там планується відкриття Truskavka-Land`у – містечка атракціонів для дітей, яке має свої власні потужні генератори (один з них на 160 кВт) для забезпечення безперебійної роботи в час вимкнень електроенергії.

Сесія збереться на ІІ пленарне засідання наступного тижня (орієнтовно у четвер, 15 грудня). Тоді і прийматимуть бюджет громади на 2023 рік та продовжать розгляд актуальних для мешканців земельних питань.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту