Чи можна врятувати людині життя, якщо ти не медик? Так, якщо вжити всіх необхідних домедичних заходів, здатних продовжити биття серця потерпілого до приїзду швидкої допомоги, адже це може врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і запобігти розвиткові можливих ускладнень

Про те, як допомогти в екстрених ситуаціях, дізнавалися учасники практичного семінару-тренінгу, який провели сертифіковані спеціалісти Європейської ради реанімації European Resuscitation Council. Навчали і тренували конкретну аудиторію, а саме тих, хто очолює компактні центри поселень ВПО в Трускавецькій громаді, хто безпосередньо працює з вимушеними переселенцями (представники освіти, соціального захисту) та мешканців з числа ВПО. Захід відбувся в СЗШ №3. Організаторами виступили громадська організація «NEEKA» Міжнародний Фонд Охорони Здоров’я та Навколишнього Середовища «Регіон Карпат» за підтримки УВКБ ООН.

В рамках восьмигодинного семінару учасники вивчали керівні принципи з базових реанімаційних заходів. Після теоретичної частини присутніх розділили на дві групи, давши їм можливість спробувати самостійно здійснити реанімаційні заходи за допомогою медичних симуляторів і тренажерів. Кожен продемонстрував свої знання та навички у тому, як розпізнати зупинку серця, як попередити (повідомити) служби порятунку, як робити якісний непрямий масаж серця, штучне дихання та ін. За результатами успішно пройдених тренінгів учасники отримали сертифікати міжнародного зразка.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту