Пан Роман Гуній (персональні дані змінено) – переселенець з Луганщини. У Трускавці він проживає з травня 2022 року. Кожен раз, коли отримує допомогу продуктами – частину віддає на потреби Збройних Сил України. Це вже з десятий раз він приносить продукти для нашої армії і він єдиний з ВПО, хто постійно так робить, каже координаторка Гуманітарного штабу у Трускавці Наталія Пономаренко.

За станом здоров`я п. Роман Гуній непридатний до військової служби. Але хоче наблизити нашу перемогу, хоче допомогти нашим воїнам, хоч не дуже й має чим. Скоро не матиме чим оплачувати помешкання (живе у Трускавці з дружиною), але не дуже цим переймається. Каже, що головне – Перемога, наша спільна Перемога.

Коли стоїть у черзі за продуктами біля «Спортовця», то агітує всіх частину віддавати на ЗСУ. На нього дивляться як на дивака, а дехто й облає – мовляв, «це не наша війна». Серед ВПО, як і серед місцевих, є різні люди. Та він і надалі пробує переконувати, що навіть найменша лепта, навіть одна консерва чи пачка макаронів – це та крапля, яка наближає нас до великої мети. І даючи хоч щось на ЗСУ, ми не стоїмо осторонь цієї війни, а співпереживаємо за наших воїнів, долучаємось до їхнього забезпечення.

Прадід п. Романа Гунія служив у 3 армійському корпусі УНР та зник безвісти, дідусь воював на фронтах ІІ світової, потрапив у полон, звідки втік. Сам пан Роман вже пенсіонер, у свій час півтора року відслужив в Афганістані. Він впевнений, що в скорому майбутньому повернеться на рідну Луганщину і що Україна не просто переможе, а й розквітне та справиться з усіма проблемами.

Як добре, що є в Україні такі люди, як п. Роман Гуній!

На фото: черговий продуктовий набір від п. Романа для ЗСУ. 10.08.2022.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту