10 серпня відбулося засідання постійної депутатської комісії Трускавецької міської ради з питань бюджету, фінансів, підприємництва, комунальної власності та майна (голова Анатолій Стародуб). Впродовж півгодини було розглянуто і підтримано 7 питань.

Найперше депутати обговорили місцеву програму інформатизації “Цифрова Трускавецька територіальна громада” на 2022 рік. Поки що йде мова про затвердження на 34 сесії 11.08.2022 р. самої програми, а про кошти та шляхи її реалізації поговорять на наступній сесії.

Питання внесення змін до «Цільової програми матеріально-технічної підтримки добровольчого формування Трускавецької міської територіальної громади на 2022 рік» стосувалося виключно цільового призначення коштів. ДФТГ не купуватиме автомобіль за 193 тис. грн., як планувалося раніше, а витратить ці гроші на пальне. А автомобіль візьме в користування з лікарні – пов’язане рішення  «Про передачу з балансу КНП «Трускавецька міська лікарня» на баланс виконавчого комітету Трускавецької міської ради транспортного засобу» розглянуть також на завтрашній сесії. Мова про «Volkswagen» 1995 року випуску.

Зміни до «Цільової програми покращення матеріально-технічного забезпечення відділення поліції № 2 Дрогобицького РВП ГУ НП України у Львівській області на 2022 рік» стосуються додання поліцейським 100 тис. грн. з міського бюджету на пальне (бензин). Держава переклала відповідальність за забезпечення поліції пальним на органи місцевого самоврядування. Виділені раніше кошти для поліції в розмірі 99 600 грн. використано.

Питання внесення змін до міської цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів Трускавецької міської територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням №1455 від 26.10.2021р. також стосується збільшення фінансування. Адже зросли ціни на паливно-мастильні матеріали, пісок, гравій, щебінь, асфальт, послуги. Для прикладу, в вартість солі підскочила з 2,5 тис. грн. за тону в минулому році до 14 тис. грн./т. станом на серпень 2022 р., тобто майже у шість разів.

Проєкт рішення «Про включення об’єкту до Переліку першогo типу об’єктів комунальної власності Трускавецької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду на аукціоні» стосується приміщення колишнього моргу біля лікарні. ТОВ «Теплоінвестсервіс» планує там збудувати котельню на палети. Зважаючи на непевність щодо поставок газу та тривожні прогнози щодо майбутнього опалювального сезону варто спробувати. Тим більше, що існуюча котельня лікарні на газі є діюча і одна другу можуть підстрахувати.

Останнє з розглянутих питань – про внесення змін до показників бюджету Трускавецької міської територіальної громади на 2022 р. Воно наче підсумувало всі попередні щодо збільшення видатків чи перерозподілу коштів. Зміни становлять понад 4,6 млн. грн. і стосуються придбання програмного забезпечення для нормальної роботи відділу паркування, видатків на ЖКГ та освіту тощо. Зокрема мова про закупівлю дизель-генератора для школи в Орові за 20 тис. грн. та облаштування укриттів в школах та садках громади для забезпечення якісного навчального процесу та безпечного перебування дошкільнят. Як зазначив начальник відділу освіти ТМР Орест Лобик, укриття шкіл не зможуть забезпечити одночасне перебування в них всіх учнів школи, тож ймовірно навчання триватиме в дві зміни. У деяких садочках, де нема укриттів, дітей у випадку повітряної тривоги планують вести в укриття в підвальних приміщеннях сусідньої церкви.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту