Сьогодні, 9 червня, в залі засідань Трускавецької міської ради відбулася зустріч трьох представників Данської Ради у справах біженців (Danish Refugee Council – DRC) з представниками влади міста Трускавця. З гостями поспілкувалися секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко, начальниця служби у справах дітей ТМР Леся Дребот та в.о. директора Трускавецького територіального центру соціального обслуговування Тетяна Собко. Головна тема розмови – як допомогти внутрішньо переміщеним особам (ВПО), особливо тим, що опинилися в надскладних життєвих обставинах.

Данська Рада у справах біженців реалізує програму надання одноразової цільової індивідуальної допомоги для ВПО. Пріоритет надається вагітним, інвалідам, особам, які утримують неповнолітніх осіб та втратили джерело постійного доходу та деяким іншим категоріям людей. Програма допомоги не передбачає задоволення базових потреб в їжі, гігієні, лікуванні оренді житла тощо. Аналіз потреб та можливість надання допомоги від DRC визначається виключно на основі персонального інтерв’ю зі співробітниками DRC. Реєстрація на допомогу також проходить виключно під час візитів співробітників DRC і не передбачає можливості зареєструватися за допомогою телефонного зв’язку, е-мейлу, на сайті, через Google-форми чи в інший спосіб.

Тож якщо ви маєте статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО), належите до однієї з категорій осіб, зазначених у другому абзаці і маєте дійсно критичну потребу в чомусь, то можна зв’язатися з представниками Данської Ради у справах біженців (офіси діють у Львові, Чернівцях та Дніпрі). У Трускавці зв’язатися з представниками DRC можна за посередництвом соціальних служб (територіальний центр, центр соціальних служб, служба у справах дітей). Саме для цих структур представники DRC залишили інформаційні матеріали, в яких вказано як отримати консультації з юридичних, майнових питань, питань зайнятості або ж фінансову допомогу.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту